Marţi,
21.09.2021
Innorat
Acum
12°C

Aeroport în județul Harghita. Investiția privată a unui om de afaceri

Aeroport în județul Harghita. Investiția privată a unui om de afaceri

Un aeroport privat este în curs de construcție la marginea comunei Remetea, la 18 km de orașul Gheorghieni. Un om de afaceri din judeţul Harghita, Attila Balazs, acţionarul majoritar al societăţii Bayer Construct (firmă de construcţii care are lucrări şi în Ungaria), dar şi proprietarul unei fabrici de lapte din zona Gheorghieni, a decis să construiască un aeroport de mici dimensiuni în judeţul Harghita, anunță Bună Ziua Brașov.

Potrivit publicaţiei Szekelyhon.ro, lucrările au început în primăvara anului 2021 şi sunt realizate de firma de construcţii a investitorului în aeroport, respectiv Bayer Construct. Reprezentanţii constructorului sunt optimişti în ceea ce priveşte evoluţia lucrărilor şi susţin că primul avion ar putea decola chiar în anul acesta. Utilajele Bayer Construct, toarnă covorul de ciment al pistei cu o viteza de 500-600 de metri zilnic. Lăţimea suprafeţei realizate zilnic este de 5 metri, iar grosimea de 25 de centimetri. Pista principală a aeroportului va avea o lungime de 1.100 de metri şi o lăţime de 30 de metri. De asemenea, vor mai fi căi de rulare în lungime totală de 500 de metri. Constructorii plănuiesc să înceapă construcţia terminalului aeroportului în luna iunie.  
Pista de la Harghita va permite aterizarea, în general, a avioanelor de mici dimensiuni. Cu toate acestea, pista este suficient de lungă şi pentru aeronave de tip ATR 42, cu o capacitate de 40-50 de locuri.

Vizualizari: 1913

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Veronel Băluță

Acum 3 luni

Este un atac la integritatea teritoriala a Romaniei si a neamului romanesc, care din antichitate salasluieste pe acele meleaguri incarcate de suflet romanesc! Investitiile Ungariei trebuie sa inceteze! Poporul roman ales trebuie sa inteleaga ca mai bine suntem toti saraci, cu buda in curte decat sa primim bani de la tari straine necredincioase!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus