Miercuri,
17.04.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cîmpean despre candidatura Lilianei Coldea la șefia Spitalului: nu a fost nicio surpriză. Examinatori din alte judeţe pentru evaluarea concurenților

Cîmpean despre candidatura Lilianei Coldea la șefia Spitalului: nu a fost nicio surpriză. Examinatori din alte judeţe pentru evaluarea concurenților

Pentru prima dată, comisia de concurs pentru postul de manager al principalului spital public din judeţul, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, este formată din doi directori de spitale aduşi din alte judeţe, preşedintele comisiei fiind un fost director al instituţiei, preşedintele Consiliului de Administraţie, Cornel Benchea, a anunţat marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean.

"Au fost atâtea discuţii pe marginea concursului. Preşedintele comisiei de concurs este domnul Benchea, care este şi preşedintele Consiliului de Administraţie, iar ceilalţi doi membri sunt persoane independente, aduse din afara judeţului, tocmai pentru a asigura o corectitudine care să nu poată fi pusă la îndoială, cu privire la desfăşurarea acestui concurs", a precizat Daniela Cîmpean.

La concursul pentru postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă s-au înscris trei persoane: fostul manager care a demisionat, medicul Liliana Coldea, Cristina Floricica Neagu şi Daniela Bozga.

Miercuri se vor afişa pe site-ul spitalului proiectele de management propuse de cei trei candidaţi, iar în perioada 28 mai - 1 iunie se vor putea trimite întrebări de către cei interesaţi pe adresa - [email protected]. Susţinerea proiectelor de management va avea loc in data de 2 iunie, când vor fi adresate şi întrebări suplimentare de către membrii comisiei.

Preşedintele CJ Sibiu a solicitat organizatorului concursului de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ca în comisia de concurs să fie aduşi manageri de spitale din ţară.

"Singura solicitare a mea a fost către Consiliul de Administraţie, ca în comisia de concurs să meargă manageri de spitale, care să poate să evalueze foarte bine dosarele candidaţilor şi să-i aducă din alte judeţe, să nu fie din judeţul Sibiu pentru a limita cât mai mult imixtiunea anumitor persoane în evaluarea candidaţilor pentru managementul Spitalului Judeţean. Mai departe, procedura de selecţie aparţine în exclusivitate comisiei desemnate, rolul preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu este de a încheia contractul cu persoana care a fost desemnată câştigătoarea a acestui concurs. Toate celelalte chestiuni legate de anumite supărări, temeri sau orice altfel de abordare care nu are un corespondent în legislaţie şi în procedură nu mă interesează, nu le iau în calcul pentru că, din punctul meu de vedere, legislaţia trebuie respectată", a explicat Daniela Cîmpean.

Ea a mai declarat că nu a fost nicio surpriză candidatura medicului Liliana Coldea pentru un nou mandat de manager, poziţie din care a demisionat în noiembrie 2020, chiar în timpul anchetei efectuate de către Corpul de Control al Ministerului Sănăţii. Demisia Lilianei Coldea a fost cerută public de Raluca Turcan, vicepremier pe atunci. Ulterior, Liliana Coldea a susţinut că a demisionat din cauza presiunilor politice. Plecarea acesteia din funcţie a însemnat venirea unei conduceri militare în fruntea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

În februarie 2021, USR PLUS a făcut publice concluziile raportului corpului de control al Ministerului Sănăţii, care arăta că fosta directoare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a dat dovadă de "management defectuos".

(Agerpres)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Doamna Campean chiar ne crede pe toti prosti ? Pai in 30 de ani cat am lucrat in administratia publica nu stiu sa fi intrat cineva in aceste unitati fara pile. Deci doamna Campean mai usor cu pianul pe scari. Va castiga acest concurs cine doreste doamna Campean.
Raspunde

SLMN

Acum 2 ani

Sa va fie rusine.
Raspunde

Mission

Acum 2 ani

O alta pila de-a nu stiu cui, nu? Care sa raspunda la para indarat, probabil. Cei care sunt profesionisti, meseriasi nu au loc de pile politice! Rusine rusine! Golanii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus