Sâmbătă,
03.12.2022
Innorat
Acum
0°C

De la 5 la 500 de lei: au fost aprobate tarifele pentru Baia Populară. Primarului i s-a cerut reducerea cu o cincime

De la 5 la 500 de lei: au fost aprobate tarifele pentru Baia Populară. Primarului i s-a cerut reducerea cu o cincime

Înainte de a fi adoptate tarifele pentru Baia Populară din Sibiu – unde tocmai au fost investite trei milioane de euro – consilierii USR PLUS au solicitat o reducere a tarifelor propuse cu 20%. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a respins solicitarea arătând că ”partea socială” a Băii Populare are tarife mici.

În așteptarea actelor normative care să permită deschiderea bazinelor de înot și a centrelor de tip Spa la nivel național, administrația locală a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea regulamentului și a tarifelor Băii Populare. Instituție închisă publicului din 2018, pentru lucrări de modernizare care au costat aproximativ trei milioane de euro. Ziua din care Baia Populară va fi redeschisă nu a fost încă stabilită, estimarea fiind pentru prima parte a verii care va începe.

De la 5 la 500 de lei

Potrivit proiectului, care a fost adoptat în ședința Consiliului local Sibiu de joi, 20 de lei vor plăti adulții pentru accesul timp de o oră și jumătate la bazinul de înot, prețul fiind redus la jumătate pentru copii, elevi, studenți, pensionari și persoane cu dizabilități. 20 de lei va costa biletul de acces la sala de fitness pentru trei ore, prețul redus pentru categoriile mai sus descrise fiind de 15 lei. Pentru accesul în zona de îngrijire corporală (dușuri), prețul a fost stabilit la 5 lei pentru 30 de minute.

Regulamentul prevede și tarife pentru combinația saună și salină (30 de lei pentru trei ore, respectiv 20 de lei cu reducere) sau pentru”bazin plus saună” (40 de lei pentru trei ore, respectiv 25 de lei cu reducere). 

Deocamdată este puțin probabil că accesul la saune va fi deschis, din cauza pandemiei

Abonamentul lunar pentru bazin cu acces de câte o oră și jumătate pe zi va costa 300 de lei, respectiv 150 cu reducere, iar un abonament pentru zece ședințe valabil timp de două luni –180 de lei, respectiv 90 de lei pentru categoriile care beneficiază de reducere. Abonamentul lunar pentru sala de fitness va fi de 120 de lei (100 de lei cu reducere).

Cei care vor dori să aibă acces la toate facilitățile Băii Populare vor plăti un abonament lunar de 500 de lei (350 de lei cu reducere). Cei care doresc acest acces doar pentru o zi vor trebui să plătească 60 de lei (50 de lei cu reducere).

”Baia Populară să rămână populară”

Înainte de votarea tarifelor, consilierii USR PLUS au cerut introducerea unui amendament, prin care, cel puțin temporar, toate tarifelor să fie reduse cu 20%. ”Prin comparație cu alte tarife practicate de alte societăți cu servicii similare, acestea sunt sensibil mai mari. De aceea propunem o reducere inițială a tuturor tarifelor cu 20%, cu excepția celor adiționale, urmând după o perioadă de șase luni de la deschidere să se facă o evaluare și modificare a tarifelor în funcție de prețurile de pe piață, a prețurilor concurențiale, și a veniturilor din încasări. Facem această propunere cu scopul de a păstra caracterul și renumele de baie populară, dar și pentru a asigura accesibilitatea a cât mai multor cetățeni la serviciile oferite, stimulând în același timp și încasările din aceste servicii”, a spus Raul Apostoiu, consilier local USR PLUS.

Fodor: ”În rest, Baia Populară nu are un caracter social”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a respins cererea de a se aduce un amendament în forma cerută de USR PLUS. Ea spune că prețurile au fost stabilite în urma unei analize de piață și că, acele servicii care pot fi considerate sociale – adică băile și bazinul de înot - au, în continuare, tarife reduse. 

”S-a făcut o analiză a prețurilor de pe piață din care rezultă că toate prețurile noastre sunt sub prețurile care se practică în spații similare din Sibiu. Prețul social l-am menținut pentru partea care este socială, acea parte de servicii care sunt puse la dispoziția cetățenilor care nu au acasă băi sau condiții să facă baie și partea bazinului de înot. Baia Populară, în rest, nu are un caracter social având în vedere și investițiile masive care s-au făcut acolo, cheltuielile pentru întreținere sunt foarte mari. Eu nu pot să îmi însușesc acest amendament, având în vedere investițiile făcute, dar și faptul că partea socială a fost păstrată cu tarife sociale”, a răspuns Fodor.

Analiza de piață la care a făcut referire primarul Sibiului a avut în vedere tarifele practicate de Centrul Aria din Sibiu și de la centre din Capitală: Therme, Plus Aqua și Tisa Spa Resort.

Citește și Baia Populară pregătește redeschiderea și propune prețurile. La bazin, acces limitat pentru câte 14 persoane

Mai jos puteți regăsi această analiză de piață, așa cum a fost prezentată în faza de consultare publică a proiectului privind stabilirea tarifelor.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 11284

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 1 an

*** Fodor are impresia că prăpădenia aia de baie comunală o fi vreun Aquapark din Ungaria, nici acolo nu e așa scump! Oricum, mulțumim primăriei și mediului privat pentru multitudinea de variante pe care ni le oferă în Sibiu: piscine, Aquaparkuri, agrement, etc. Până și Deva are o minunăție de astfel de complex, Sibiul, conform nivelului lui de sat, are lacul lui Binder, unde ne putem scălda printre hoituri de câini!

Raspunde

NMC

Acum 1 an

https://www.baiapopularasibiu.ro/despre_noi2/detaliu/244; cora cea care, zice ea, ca vb in lb Germana: citeste istoricul Baii Neptun si dupa aceea sa comentezi. Esti o tzatza cu pretentii. nu am nicio pretentie de la tine. Atat te duce capul.
Raspunde

Cora, lasse uns!

Acum 1 an

Ce-mi arati mah? Istoricul cladirii? Il stiu, multumesc, pentru ca fiintez in acest oras din 56, nu ca tine dupa ultima ploaie sau val de somoni de din jos! Mergi tu acolo la baie sa iei paduchi!
Raspunde

NMC

Acum 1 an

Când scriam că ești o tzat za, te-ai supărat. Când am scris că nu am nicio pretenție de la tine, te-ai ofuscat. Zici că ființezi pe aceste meleaguri de 56 ani; nu ființezi ... ci parazitezi. Mă cunoști, de-ți dai cu presupusul. Ești mai bătrân/ă decât mine cu 7 ani și spre deosebire de tine sunt sibian și chiar țin la orașul ăsta, nu ca tine denigrând. Te las in durerea ta și să mocnești in ura viscerală pentru cei veniți de pe alte meleaguri. Sper să nu-ți muști limba, posibil să ai surprize!
Raspunde

NMC

Acum 1 an

Cand te-am facut tzatza, te-ai atacat. Can ti-am spus ca nu am nicio pretentie de la tine, te-ai ofuscat. Referitor la cei 56 de ani ai tai, pot spune cu certitudine ca nu fiintezi ...ci parazitezi. Afla ca esti cu aprox 7 ani mai batrana ca mine, sunt din Sibiu, ceea ce nu pot spune cu certitudine de tine, dar spre deosebire de tine eu nu denigrez Sibiul, vorbesc in limba Romana, nu inchipuita ca tine. Dar... in sfarsit, te las in durerea ta, cu rautatea viscerala la adresa celor veniti in Sibiu. Ca sfat: ai grija cand mananci , sa nu te musti de limba. poate , te vei otravi. Iar marlania cu paduchii, pot spune ca nu ai cum sa iei paduchi, tu fiind un exemplar.
Raspunde

Adrian

Acum 1 an

Comparatia cu Therme e geniala. Comparatia e ca intre Ocna Sibiului si Maldive. Suntem complet rupti de realitate.
Raspunde

Veronel Băluță

Acum 1 an

Noi am fost de multe ori la Dubai, Miami și Antilele olandeze, dar nu am vazut nicaieri un astfel de complex frumos si monumental ca la Baia Populara Neptun! Multumim primariei Sibiu si tuturor factorilor de decizie!
Raspunde

Summer

Acum 1 an

Bai primaria Sibiu la Therme Bucuresti este nici 100 lei pe zi si ce vezi acolo voi nici nu visati aici....investiti din banii oamenilor sa mergeti voi astia cu abonamente gratuite din primarie si sa nu va deranjeze cumva pleava nu?
Raspunde

Remus

Acum 1 an

Toată lumea se leagă de tarife, problema care as dori sa o ridic este cum au fost cheltuiți cei 3 milioane de euro, bănuț cu bănuț? Este posibil sa fie cheltuiți dar ar trebui să știm și noi contribuabilii pe ce anume și sa comparam preturile plătite pe fiecare material, pe manopera, sa le comparam cu preturile pieței actuale și mai ales în perioada de pandemie. Trebuie să știm proveniență banilor, dobânzile și asa mai departe toate amănuntele acestei investiții. Aștept răspunsul primăriei, sa facă publice toate datele investiției și modul de recuperare a banilor investiți.
Raspunde

Mission

Acum 1 an

Primarul de Bucresti a oprit apa calda de cand a venit la Primarie, si voi vreti Therme.
Raspunde

Delfinul

Acum 1 an

Baia Populara a fost modernizata din banii sibienilor(impozite,taxe). Nu o poti compara ca preturi cu investitiile particulare unde privatul poate sa-si puna ce preturi doreste. Dar poate ca frâua Astrid doreste ca doar ea sa se scalde .... ca doar nu se poate frasui prin valuri cu toti amaratii!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus