Luni,
20.09.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Elevii din alte patru localități din județ se întorc de mâine la școală

Elevii din alte patru localități din județ se întorc de mâine la școală

Bârghiș, Cârțișoara, Ludoș și Poplaca au astăzi o incidență de sub 1 la mia de locuitori. În acest context, elevii din unitățile de învățământ aflate în aceste UAT-uri se întorc la școală de mâine, 4 iunie. Doar 16 unități școlare din județ se mai află în scenariul 2, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

 Având în vedere HOTĂRÂREA nr. 49 din 19.05.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea scenariilor în cazul unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu, anexele 1 și 2, începând cu data de 04.06.2021, un număr de 631 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-urilor Bârghiș, Cârțișoara, Ludoș și Poplaca se întorc la cursuri, deoarece incidența din aceste U.A.T.-uri a scăzut sub 1 la mie. 

În urma acestei hotărâri s-au stabilit următoarele scenarii:

  • scenariul 2 (rata de incidență peste 1 la mie): 16 de unități de învățământ din U.A.T.-urile: Orlat, Cristian, Arpașu de Jos, Sadu, Miercurea Sibiului și Marpod – preșcolarii, elevii din ciclul primar, clasele a VIII-a, a XII-a, a XI-a învățământ profesional, ultimul an al școlilor postliceale și cei din învățământul special se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
  • scenariul 1 (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): 338 de unități de învățământ din restul U.A.T-urilor – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală;

Astăzi nu a fost raportat niciun caz de îmbolnăvire COVID în unitățile de învățământ din județul Sibiu.

De la revenirea din vacanța prilejuită de sărbătorirea Sfintelor Paști (miercuri, 05.05.2021), un număr de 6 cadre didactice (2 au desfășurat ore față în față) și 5 preșcolari și elevi (2 dintre ei a participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Vineri, 04.06.2021, în județul Sibiu un număr de 3 021 elevi (4,67%) vor desfășura orele în sistem online.

Sursa foto: Arhiva TS

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus