Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Iohannis: Oraşele noastre au fost construite pentru automobile. Trebuie să dăm oraşele înapoi oamenilor

Iohannis: Oraşele noastre au fost construite pentru automobile. Trebuie să dăm oraşele înapoi oamenilor

Oraşele prezentului au fost construite pentru automobile, dar trebuie să fie redate cetăţenilor, iar în acest sens este nevoie de un efort al autorităţilor, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, organizată de Asociaţia Green Revolution, cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei.

"În mod natural, am venit aici pe bicicletă. Cred că este o zi foarte potrivită pentru a promova şi noi, politicienii, mersul pe bicicletă", a spus şeful statului, citat de Agerpres.

El a afirmat că în traficul din oraş cei "mai vulnerabili" sunt pietonii şi bicicliştii.

"Oraşele noastre au fost construite în ultima sută de ani pentru automobile. (...) Trebuie să dăm oraşele înapoi oamenilor. Nu toată lumea vrea să meargă cu maşina", a subliniat preşedintele.

Potrivit şefului statului, este nevoie de planuri, de strategii în domeniu, care trebuie puse în practică, iar cea mai importantă parte revine autorităţilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Mister

Acum 1 an

Si Domnule Iohanis cum facem pista de 10 mil de euro pentru 3,5 Km pe malul cibinului? Daca cheltuim asa banii sigur nu putem face nimic pt Cetateni.
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

Dl. Johannis cu o geaca de 300 de euro...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus