Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
21°C

Au început înscrierile de proiecte pentru Maratonul Internațional Sibiu

Au început înscrierile de proiecte pentru Maratonul Internațional Sibiu

Înscrierile pentru cea de-a zecea ediție a Maratonului Sibiu au început, iar termenul limită de trimitere al proiectelor este 23 iunie, transmite Fundația Comunitară Sibiu. La fel ca în celelalte ediții, sunt acceptate idei care pun accentul pe nevoi din comunitatea locală și sunt încurajate echipele noi, la început de drum, iar cele mai bune 36 de proiecte vor intra în cursa finală.

Cine poate participa la maraton și ce proiecte pot fi înscrise

Fundația Comunitară anunță că la Maraton pot participa atât echipe informale cât și ONG-URI.

„Pot aplica atât echipe informale (grupuri de prieteni, fără personalitate juridică), cât și ONG-uri. Dintre toate aplicațiile, în acest an, cele mai bune 36 de proiecte vor fi selectate pe bază de punctaj de către un juriu independent, alcătuit din reprezentanți ai comunității sibiene. Numărul acestora va fi limitat, pentru ca în eveniment să ajungă cele mai bune proiecte și pentru ca toate cauzele participante să aibă posibilitatea să-și îndeplinească obiectivele în condițiile unui an pandemic”, transmit reprezentanții fundației comunitare într-un comunicat de presă

La fel ca în fiecare an, pe durata depunerii aplicațiilor, Fundația Comunitară Sibiu va oferi sprijin în scrierea proiectelor, pe criteriul primul venit, primul servit. În acest sens, doritorii sunt rugați să trimită propunerile cât mai devreme.Atât aplicația finală, cât și întrebările pot fi transmise pe adresa proiecte@fundatiacomunitarasibiu.ro. Mai multe informații, ghidul de participare și formularul de aplicare pot fi descărcate pe site-ul maratonsibiu.ro.

Maratonul Internațional Sibiu

Maratonul Internațional Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Cea de-a zecea ediție a Maratonului Internațional Sibiu este organizată de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu Clubul Sportiv Comunitar Sibiu și cu sprijinul partenerului principal tradițional Visma Software Romania. Evenimentul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Sportivă .

La ediția din 2020 au fost finanțate 30 de proiecte, pentru care s-au strâns 319.210 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mișcare aproape 1.300 de alergători confirmați, adulți și copii, care au fost susținuți de circa 2.345 de donatori.

De-a lungul celor nouă ediții, prin intermediul maratonului s-au pus pe picioare în jur de 210  proiecte variate. Acestea au vizat renovarea și dotarea bibliotecilor și curților școlilor din mediul rural, construcția unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, cursuri de educație arhitecturală, prevenția bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor și pisicilor fără stăpân, activități cu și pentru persoanele cu dizabilități, achiziția de echipamente medicale pentru copii, editarea unor constituții funky pentru elevi, amenajarea de săli polisenzoriale sau chiar readucerea bivolilor pe Valea Hârtibaciului ș.a.m.d. 

Fundația Comunitară Sibiu este un finanţator privat local ce identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene - ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind, astfel, la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate şi distribuite prin intermediul granturilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus