Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Prăbușirea cascadei Bigăr, subiect în Parlamentul European. ”Un ucigaș tăcut a făcut ravagii în Europa, în timp ce noi eram preocupați de pandemie”

Prăbușirea cascadei Bigăr, subiect în Parlamentul European. ”Un ucigaș tăcut a făcut ravagii în Europa, în timp ce noi eram preocupați de pandemie”

Europarlamentarul Sibian Nicu Ștefănuță a vorbit aseară în plenul Parlamentului European despre necesitatea instituirii unui moratoriu european privind defrișările din zonele protejate, în contextul prăbușirii unei părți a cascadei Bigăr. ”Un ucigaș tăcut a făcut ravagii în Europa, în timp ce noi eram preocupați de pandemie. În timp ce oamenii nu puteau să respire, nici natura nu mai putea să respire. Chiar în seara aceasta, în România, una din cele mai frumoase cascade s-a surpat sub acțiunea omului. Tăierile ilegale din pădure au crescut nesupraveghetate în această perioadă. Din România au dispărut, din păcate, ilegal, 300 de mii de hectare de pădure. O pădure de talia statului Luxemburg. De ce ne interesează pe noi asta în Parlamentul European? Pentru că pădurile românești absorb anual 6% din dioxidul de carbon european. O pădure lipsă înseamnă tot atâta deșert sau teren inundabil în loc. Domnule comisar, avem nevoie de un moratoriu european privind defrișările în zonele protejate. Comisia trebuie să vină cu o definiție clară a zonelor strict protejate și vă încurajez să o faceți. Așteptăm să opriți acest ucigaș tăcut al pădurii noastre”, a spus Nicu Ștefănuță.

Europarlamentarul spune că printr-un moratoriu se poate face precizarea exactă a ce înseamnă arie protejată, astfel că exploatările forestiere să fie strict interzise. ”Am cerut Comisarului Sinkievicius să sprijine moratoriul tăierii de păduri în arii protejate și o definiție până la sfârșitul anului a ce înseamnă ”protecția strictă”, unde nu se pot face exploatări de pădure în ariile protejate, păduri virgine și seculare”, a explicat Ștefănuță.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Domnule paraz...,scuze! europarlamentar,prabusirea cascadei Bigar si defrisarile ilegale sunt compensate de cresterea preturilor benzinei , motorinei si PAL-ului de import sau de Sebes asa ca nu va mai spumati ca nu mai e campanie electorala !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hipster pensat

Acum 2 ani

Sinistrii astia 2, Stefanuta asta si Barna, produse de export ale Sibiului, sunt de o inteligenta rara! Tantalailor prapaditi, sunteti la guvernare si aveti majoritate in parlament, loazelor! Bai imberbilor, mai lasati iubirea lgbt, blm, antifa si alte be-sini de genul si nu va mai faceti de cacao! Ce rusine acesti 2 prapaditi! Stiti doar sa arborati steagul curcubeu si sa furati fonduri europene din asa-zisa consultanta!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sandu Buiuc

Acum 2 ani

Va promitem ca PSD va plati si pentru aceasta distrugere a avutiei nationale! Felicitari, Nicu! Vei fi urmatorul presedinte al tarii! O tara bogata, cu valori europene, cu dragoste fata de cei de acelasi sex si departe de fundamentalismul crestin din prezent! E timpul ca in Romania sa traiasca doar cei care au merite si produc, iubim pensionarii, dar cu respect, locul lor nu e aici.
Raspunde

Dragos V-o Dă

Acum 2 ani

Mai are cineva impresia ca toate cele 3 comentarii de mai sus sunt scrise de acelasi om care sta prea mult la TV? Si chiar au legatura defrisarile cu prabusirea. Defrisarile duc la un debit mai mare al apei care ajunge in apele curgatoare, in loc de sol, si asa s-e accelereaza eroziunea. Cautati pe google "cascada bigar ploaie" si vedeti cum arata cand sunt precipitatii serioase.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus