Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Tursib nu are director nici după al doilea concurs. ”Niciun candidat nu a trecut proba scrisă”

Tursib nu are director nici după al doilea concurs. ”Niciun candidat nu a trecut proba scrisă”

Societatea de transport în comun a Sibiului rămâne fără director general și după cel de-al doilea concurs organizat, întrucât niciun candidat nu a reușit să promoveze proba scrisă.

”Având în vedere faptul că, urmare a derulării celei de a doua proceduri de selecție nu a fost desemnat un director general al SC TURSIB SA, Consiliul de Administrație al SC TURSIB SA a aprobat în unanimitate declanșarea unei noi proceduri de recrutare şi selecție pentru această funcţie începând cu data de 28.05.2021. Persoanele interesate îşi pot depune candidatura până în data de 02 iulie 2021, ora 09:00, la Secretariatul societății SC TURSIB SA din Sibiu, str. Munchen nr. 1, jud. Sibiu, sau pot trimite documentele prin poştă. Informaţiile necesare înscrierii la concurs și bibliografia le găsiţi pe site- ul oficial al societății la secţiunea Cariere. Până la finalizarea procedurii de selecţie, domnul Sârbu Zeno-Eugen a fost desemnat director provizoriu, în condiţiile art. 64 2 din OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice”, se arată într-un comunicat de presă remis marți de Tursib.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, președintele Consiliului de administrație al Tursib, Ovidiu Mircea, a explicat faptul că niciunul dintre cei înscriși la concurs nu a trecut proba scrisă, bazată în special pe legislație.

”Dintre cei care s-au înscris la concurs nu a fost desemnat nimeni, niciun candidat nu a trecut de proba scrisă. Această probă presupune în mod special cunoașterea legislației. Nu poți să fii director al unei societăți de stat și să nu cunoști legislația în domeniu, cu siguranță va trebui să organizezi o licitație, e absolut necesar să cunoști temeinic legea”, a declarat Ovidiu Mircea, președintele Consiliului de administrație al Tursib.

Pe de altă partea, Ovidiu Mircea dă asigurări că ”activitatea Tursib nu este afectată, directorul tehnic are în continuare atribuții de director interimar”.

Reamintim că aceasta este cea de-a treia procedură de selecție pe care Consiliul de administrație al Tursib o organizează. Primul concurs, lansat în luna ianuarie a acestui an, a fost anulat după ce – în urma retragerii lui Dan Căprariu, directorul general din acea vreme – Consiliul de administrația a considerat că ceilalți candidați nu întrunesc condițiile de a promova pentru cele două posturi.

A doua procedură de selecție a fost reluată în martie, ziua de 7 mai 2021 fiind termenul limită de depunere a candidaturilor.

Noul concurs are termen limită data de 2 iulie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1987

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Tudor

Acum 1 an

Hai că-i mișto: nici unul nu a trecut pt ca nu are constițe legate de legislatie. Pai cu conduce Zeno Sârbu, care nu a trecut examenul?
Raspunde

Dani ocna

Acum 1 an

astia nici nu stiu sa citeasca legislatia cu scrisul si mai greu,vedeti sa nu puneti un ekg la lucrare kleine analphabeti(in saseasca veche din turnisor)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus