Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Chimist de meserie, campion la skandenberg în timpul liber: Un sibian a înființat un club sportiv, cu doi prieteni

Chimist de meserie, campion la skandenberg în timpul liber: Un sibian a înființat un club sportiv, cu doi prieteni

Gabriel Nicoară este de meserie chimist, însă marea sa pasiune este skandenberg-ul, pe care îl practică de aproximativ 15 ani. Recent a dus această ocupație mai departe și a înființat acum câteva săptămâni, alături de alți doi pasionați, un club sportiv care are deja rezultate impresionante.

Ani la rând, Gabriel a participat la numeroase concursuri locale și naționale, la unele dintre ele reușind chiar să se claseze pe podium. Acum are 34 de ani și este mândrul fondator al unui club sportiv, alături de Dorin Toader și Beniamin Blăjan, prin intermediul căruia cei trei își propun să crească atractivitatea pentru acest sport, la nivel local.

„Sunt de profesie chimist și skandenberg-ul este un hobby, care îmi ocupă timpul liber. La începutul acestui an au fost puse bazele Federației Române de Skandenberg și asta m-a motivat să creez un club sportiv, iar alături de mine au fost Dorin Toader și Beniamin Blăjan, noi 3 fiind membri fondatori. Prin intermediul acestui club dorim să promovăm skandenberg-ul la nivel local și să atragem cât mai multă lume spre acest sport”, spune Gabriel Nicoară.

Acesta povestește cu mândrie că echipa ACS Titanii Sibiu, înființată în urmă cu doar două săptămâni, s-a întors de la Campionatul Național de Skandenberg de la Rădăuți cu mai multe medalii.

„La acest campionat a fost oaspete de onoare americanul John Brzenk, considerat a fi cel mai bun armwrestler din toate timpurile. ACS Titanii Sibiu este un club tânăr, fără un spațiu unde să se antreneze, clubul s-a pregătit pentru campionat acasă la membri, iarna într-o cameră de apartament, vara în curtea unui alt membru, a reușit să cucerească un număr de 7 medalii, 2 de argint și 5 de bronz, și clasări în primii 6 la categoriile de seniori, la care au participat campioni europeni și mondiali, printre care și Ion Oncescu. La acest campionat național am participat cu o echipă de 20 de membri, împărțiți pe mai multe categorii de vârstă, sex și greutate (am avut juniori, tineri, tinere, seniori, master)”, relatează sibianul.

Clubul sportiv are în plan să găsească un spațiu unde să poată primi tineri, femei, persoane cu dizabilități, pe scurt pe oricine dorește să afle tainele acestui sport și să facă performanță. Echipa a început deja pregătirea pentru viitoarele competiții. Înainte de înființare, membrii au participat la competiții pe cont propriu, cu rezultate la campionatele naționale, Cupa României și alte concursuri de nivel național.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus