Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-6°C

Noaptea Muzeelor: Turnurile de pe strada Cetății, Turnul Sfatului, Muzeul Astra și Muzeul Bisericii Evanghelice, deschise vizitatorilor până la miezul nopții

Noaptea Muzeelor: Turnurile de pe strada Cetății, Turnul Sfatului, Muzeul Astra și Muzeul Bisericii Evanghelice, deschise vizitatorilor până la miezul nopții

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță că turnurile de pe strada Cetății și Turnul Sfatului vor fi deschise vizitatorilor de Noaptea Muzeelor. Astfel, sibienii pot vizita cele două obiective turistice gratuit, sămbătă până la ora 12.

„Recent redeschise publicului după ample lucrări de reabilitare, turnurile de pe str. Cetății vor fi deschise publicului în ziua menționată și după încheierea programului obișnuit (11.00 – 19.00). Astfel, în intervalul orar 19.00 – 24.00 vizitatorii vor intra gratuit pentru a vizita Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor. Ultimul acces va fi la ora 23.30.Și Turnul Sfatului va putea fi vizitat gratuit după încheierea programului normal, în intervalul orar 20.00 – 24.00. Reamintim că acest obiectiv emblematic al Sibiului va intra în curând în reabilitare, fiind în curs procedura de achiziție pentru realizarea proiectării pentru aceste lucrări”, transmit reprezentanții primăriei într-un comunicat de presă.

Noaptea Muzeelor la Sibiu

Pe lângă turnurile de pe strada Cetății și Turnul Sfatului, două muzee din Sibiu participă la ediția din acest an. Este vorba despre Muzeul Civilizației Populare și Tradiționale Astra și despre Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România. Detalii despre programul acestora găsiți aici.

Anul trecut, în contextul pandemiei de coronavirus, peste 60 de muzee şi operatori culturali din toată ţara au sărbătorit Noaptea Muzeelor pe 14 noiembrie, prin evenimente culturale desfăşurate în marea lor majoritate în mediul online.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 17-a ediție.

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus