Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Scutul Pădurii: operator economic amendat cu 6.000 de lei pentru că a tăiat copaci în Gura Râului, fără autorizație

Scutul Pădurii: operator economic amendat cu 6.000 de lei pentru că a tăiat copaci în Gura Râului, fără autorizație

Un operator economic atestat pentru lucrări de exploatare forestieră a fost amendat cu 6.000 de lei pentru că a tăiat copaci în Gura Râului fără să dețină autorizație. peste 53 metri cubi de lemn au fost confiscați.

Polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sibiu, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov au efectuat controale, în perioada 29 aprilie – 10 iunie, cu privire la modul de exploatare a arborilor din partida nr. 304 ”Curmătura Oilor”, situată pe raza localității Gura Râului. Cu această ocazie s-a constatat că un operator economic atestat pentru lucrări de exploatare forestieră a tăiat masă lemnoasă în volum de 53,122 mc lemn din specia brad, molid și fag fără a deține autorizație de exploatare și proces verbal de predare-primire a parchetului.

Societatea în cauză a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 171/2010 art.16 alin.1, lit. a, cu suma de 6.000 lei și a fost confiscat valoric volumul de 53,122 mc material lemnos în valoare de 6.450,95 lei, transmit autoritățile sibiene. De asemenea urmează a se propune retragerea atestatului de exploatare conform legislației în vigoare.

Foto: arhiva TS

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Costel Radu

Acum 1 lună

Si de ce nu a fost confiscat si utilajul? Mare branza 6000 lei. Maine sunt iar in padure sa recupereze prejudiciul.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Amenda asta simbolica il invita pe ''operator'' s-o ia de la capat, daca nu cumva lucrul(fapta) s-a consumat deja.E bine totusi ca numele ''operatorului'' e secretizat,sa nu-i contestam cumva virginitatea..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus