Sâmbătă,
18.09.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Mai merită să cumperi PS4 în 2021?

Mai merită să cumperi PS4 în 2021?

2021 este un an bun pentru a cumpăra un PlayStation 4, în contextul în care PS5 încă se lasă așteptat, atât pentru catalogul de jocuri deja disponibil, cât și pentru cel care va veni. Dar ce model să alegi?

Mulți oameni și-au pus întrebarea dacă să cumpere un PS4 sau să aștepte pentru PlayStation 5 care încă nu a fost livrat multor oameni care l-au comandat deja de luni bune. Adevărul este că platforma mai veche a Sony este încp actuală și mai are mult conținut de oferit, atât pentru versiunile viitoare, cât și pentru cele care sunt deja disponibile.

În magazine putem găsi două modele PS4, versiunea Slim și modelul Pro. Dar pe piețele de vânzare la mâna a doua, versiunea care se vinde cel mai mult este cea originală, cea din 2013, deși cu mai multe dezavantaje decât puncte pozitive față de versiunile actuale. În cele ce urmează vom descrie care este cel mai bun model PS4 pentru a alege care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Modelul PlayStation 4 Standard (2013)

PS4 Standard este un model pe care nu l-am recomanda foarte tare pentru cumpărare. Motivele sunt simple: în comparație cu modelele mai noi ale consolei avem materiale de calitate mai proastă și unele componente care au fost oarecum slab performante. Dacă, pe de altă parte, vrei să cumperi un PS4 la un preț redus, nu vei găsi o altă opțiune mai bună.

Pe piețele de vânzare la mâna a doua nu va fi dificil să achiziționezi un PlayStation 4 original, cel din 2013, la un preț mai mult decât accesibil.

PlayStation 4 Slim (2016)

PlayStation 4 Slim a aterizat în magazine în 2016. Modelul Slim, în afară de încorporarea unor modificări ușoare în design față de PS4 original, a adăugat și îmbunătățiri interesante în componente, precum cipul Wi-Fi și Bluetooth, versiunea 2.0 și un HDMI. Fără îndoială, ca raport calitate-preț, PS4 slim merită. Cu această consolă nu te vei lovi de toate problemele pe care le-ar putea provoca versiunea 2013, pe lângă alte îmbunătățiri care sunt, de asemenea, mai mult decât remarcabile în sistemul de ventilație. În prezent este cel mai răspândit model de consolă Sony.

PlayStation 4 Pro (2016)

Cei care doresc să se bucure de cele mai bune jocuri PS4 cu rezoluție 4K, HDR, dar nu vor Play Station 5, nu au alternativă decât PlayStation 4 Pro. Sony a mărit considerabil puterea modelului original, fiind capabil să ofere jocuri la rezoluție 4K dar și 60 fps. Vorbim despre cea mai puternică versiune, dar și cea mai scumpă, dacă nu luăm în considerare PlayStation 5. Merită cumpărat PS4 Pro? Ei bine, asta ar trebui să te întrebi pe baza diferitelor nevoi pe care vrei să le satisfaci în timp ce joci, cum ar fi o rată mai bună de actualizare, rezoluție mai mare sau spațiu pe hard disk.

Mai merită să cumperi PS4 în 2021?

Chiar dacă ai decis care dintre aceste trei modele ți se potrivește cel mai bine, s-ar putea încă să te întrebi dacă PlayStation 4 merită cu adevărat cumpărat în 2021. Reține că PlayStation 5 este deja pe piață și este un upgrade considerabil față de versiunile vechi, pe lângă faptul că este nou.

Cu toate acestea, trebuie remarcat și faptul că au existat puține ocazii în care primele modele ale unei noi console au avut erori de fabricație sau un catalog nu foarte extins de jocuri la început. De aceea, dacă nu ești sigur că vrei să faci saltul către noua generație de console, PlayStation 4 poate fi o opțiune ideală pentru încă câteva luni de zile, chiar și cu PS5 deja în magazine.

Să reținem că PlayStation 4 este pe piață de 7 ani. Timp mai mult decât suficient pentru ca noi să avem la dispoziție sute de jocuri. În linia exclusivităților găsim capodopere autentice precum Bloodborne, God of War, Uncharted 4, Final Fantasy VII Remake sau Horizon Zero Dawn, printre multe altele, toate disponibile și la un preț mai mult decât accesibil.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus