Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Proiectele maratonului: Animal Life aleargă pentru sterilizarea gratuită a câinilor și pisicilor din Sibiu

Proiectele maratonului: Animal Life aleargă pentru sterilizarea gratuită a câinilor și pisicilor din Sibiu

Anul acesta, Asociația Animal Life participă la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect prin care își propune să dea continuitate celui început anul trecut, având drept scop organizarea unei campanii de sterilizări gratuite pentru un număr minim de 400 de câini si pisici din județ.

„În acest an, ne propunem să continuăm munca începută cu mulți ani în urmă și anume să organizăm o campanie de sterilizări gratuite pentru un număr minim de 400 de câini și pisici, ce va veni în completarea altor acțiuni de sterilizare desfășurate de Animal Life Sibiu”, explică Maria Cismaru, reprezentant al Asociației Animal Life Sibiu.

215 animale, sterilizate anul trecut

Situația de anul trecut a fost una dificilă pentru desfășurarea evenimentului, dar chiar și așa, la maratonul din 2020 cei de la Animal Life au  reușit să sterilizeze 215 câini și pisici.

„Anul trecut a fost un an dificil pentru toată lumea, iar asta s-a reflectat și în neatingerea targetului la Maratonul Internațional Sibiu 2020, însă în ciuda tuturor dificultăților am reușit sterilizarea unui număr de 215 animale, costul total fiind de 23.120 lei, din care finanțare în valoare de 21.839 lei și cofinanțare de 1.281 lei. Din cauza situației generată de pandemie, riscul realizării unei campanii a fost prea mare, din aceste considerete am realizat comunicarea cu benefciarii prin intermediul paginilor noastre de facebook, iar pentru sterilizarea animalelor fără stăpân am recurs la capturarea din teritoriu. Sterilizările s-au desfășurat în 2 cabinete veterinare din Sibiu, în baza programărilor prealabile, ce s-au realizat săptămânal”, detaliază aceasta.

A zecea participare la maraton pentru Animal Life

Animal Life a participat la maraton încă de la prima ediție. După ce a reușit să construiască un adăpost pentru animale, atenția asociației s-a îndreptat către campanii de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor.

„Este cea de-a 10-a participare la Maratonul Internațional Sibiu, am fost prezenți la fiecare ediție. La primele ediții ale maratonului am participat pentru strângerea fondurilor necesare construirii Adăpostului de Câini Animal Life, iar când acest vis a devenit realitate proiectele noastre s-au axat pe campanii de sterilizare pentru câini și pisici. Steriliizarea animalelor de companie cu și fără stăpân este singura soluție pentru a preveni abandonul și cruzimea la care sunt supuse acestea. Deși legislația în vigoare prevede obligativitatea sterilizării, efecturarea acesteia de către persoanele cu venituri sau pensii mici este aproape imposibilă, atât din cauza costurilor cât și a logisticii pe care o implică”, mai spune Maria.

Asociația speră că anul acesta target-ul va fi atins și crede în alergătorii și susținătorii care se vor alătura cauzei lor.

„Anul acesta sperăm să participăm cu un număr cât mai mare de alergători și susținători, pentru că împreună chiar schimbăm comunitatea în care trăim. O să participăm pentru mai puțină suferință și mai multă decență și sperăm ca obiectivul proiectului nostru să poată fi atins, respectiv sterilizarea unui număr minim  de 400 de câini și pisici, obiectiv care se traduce în mii de pui scutiți de abandon, suferință și moarte”, concluzionează aceasta.

Lista întreagă a proiectelor de la Maratonul Internațional 2021 o regăsiți aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

TODOR ELENA MARIA

Acum 10 luni

Bună ziua sterilizari gratuite la pisici se mai fac unde si cind
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus