Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Ministrul Sănătății, despre valul 4: Cu o rată de vaccinare ca în Marea Britanie am putea avea 4.000 de cazuri noi pe zi și 4 decese

Ministrul Sănătății, despre valul 4: Cu o rată de vaccinare ca în Marea Britanie am putea avea 4.000 de cazuri noi pe zi și 4 decese

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că se estimează ca rata de infectare cu noul coronavirus să crească şi în România şi a subliniat că dacă ar exista o acoperire vaccinală suficientă, nu vor exista pacienţi cu forme severe.

"Nu putem avea o dată exactă la care valul patru va apărea sau va atinge apogeul, dar luându-ne după ceea ce s-a întâmplat în celelalte ţări - de exemplu în Marea Britanie acum avem aproximativ 45.000 de noi infectări pe zi -, având în vedere că şi incidenţa infecţiilor cu tulpina Delta este în creştere la noi în ţară, da, estimăm că vom avea o creştere a ratei de infectare şi la noi în ţară", a spus Mihăilă la Parlament, după ce a participat la şedinţa coaliţiei.

Ea a subliniat importanţa unei acoperiri vaccinale suficiente.

"În momentul acesta aşteptăm recomandările Societăţii Europene ECDC referitoare la administrarea celei de-a treia doze, dar ce ştim cu siguranţă este că vaccinarea cu doză completă, două doze de Pfizer sau de Moderna sau o doză de Johnson&Johnson, asigură protecţie împotriva cazurilor severe şi împotriva riscului de mortalitate. Şi AstraZeneca. În acest moment, dacă ne uităm după ce s-a întâmplat în Marea Britanie, unde rata de vaccinare este una crescută, numărul internărilor în spital şi rata de mortalitate este mult redusă, dacă luăm prin exemplu o comparaţie cu o zi din martie 2021 în România când a fost apogeul valului trei şi am avut 6.000 de cazuri noi într-o zi şi 120 de decese, dacă am avea aceeaşi rată de vaccinare ca în Marea Britanie ne-am putea aştepta la 4.000 de cazuri noi pe zi şi 4 decese. Dacă avem o acoperire vaccinală suficientă, chiar dacă avem foarte multe cazuri de infectare nouă, aceşti pacienţi nu vor fi cu forme severe şi nu vor muri de infecţie. (...) Referirea pe care am făcut-o la Marea Britanie este vaccinarea a 80% din populaţia adultă. Este doar o comparaţie. O acoperire suficientă înseamnă acea rată de vaccinare care ne permite să avem foarte puţine infecţii şi foarte puţine decese", a explicat ministrul Sănătăţii, citată de Agerpres.

Ioana Mihăilă a arătat că a participat la şedinţa coaliţiei cu scopul de a discuta posibile măsuri de reacţie în faţa riscului privind apariţia valului patru al pandemiei.

"Se referă, pe de-o parte, la măsuri menite să accelereze campania de vaccinare, pe de altă parte, la măsuri de a susţine financiar spitalele care vor trebui să facă faţă corespunzător valului patru", a adăugat ministrul.

Ea a mai arătat că propunerile vor fi discutate la şedinţa coaliţiei de săptămâna viitoare. 

Comentarii

3 comentarii

Elzorab

Acum 3 luni

Aceasta doamna ministru este de departe cel mai slab ministru al sănătății pe care l-a avut Romania vreodată. Spune multe dar nimic concret. Tot timpul parca așteaptă aprobari din partea lui Catu, sau a vreunei comisii, nu-si asuma nimic. E praf. Vorbeste de valul 4, de apogeul valului 4, e paralelă cu ministerul pe care cica îl conduce. De unde scot usr-isti aceste specimene? De cand e la conducerea ministerului ce a realizat? Ce masuri a luat sa preintampine o eventuala noua crestere a imbolnavirilor? In afara de asa zisa campanie de vaccinare care e la fel de praf ca ea.
Raspunde

Unde-i gripa, doamna?

Acum 3 luni

Vine valu', vine valu' tot cu asta ne țineți de un an și jumătate. Știați din primavara ca dupa concedii, gata, înapoi la activitățile de necesitate maxima: serviciu, casa, serviciu ca de, soriceii trebuie sa produca pentru bunăstarea UIE si cam atat, o iesire in parc, aprins o lumânare la mormântul cuiva drag sau închinat genunchiul la o rugăciune tihnită.. ne ne, ce atata pretenții pe oameni? Si asta in numele sănătății și al binelui nostru. La fel cum e și cu introducerea serului experimental, dar ce ne puteti spune despre exidul de grafen stimată doamnă doctor? Ca sunteti medic, asa-i? Va mai rog sa imi explicați doamnă sinistra, de ce IN menționată țară Anglia cand ajungi, daca esti vaccinat la ei nu stai in carantină, iar daca esti in Romania sau oricare altă țară europeană stai 10 zile la izolare? Și de ce mai plătești si 3 teste covid? Este oare despre sanatate sau bani si privarea de drepurile si libertățile fundamentale ale omului? Multumesc. P.S. daca ma vaccinez societatea de asigurări nu isi asuma responsabilitatea si nu încheie polița de asigurare (oare de ce?), imi puteti dumeavoastra, care ma trimiteți cu fiecare ocazie la vaccinare, o asigurare ca nu vor fi reacții adverse pe loc sau peste un an,doi,zece? In scris, cu clauze cat sa acopere cresterea unui copil fără mama. Multumesc frumos, o plăcere să ne asumăm fiecare partea lui de responsabilitate, echitabil și asumat.
Raspunde

Munteanu

Acum 2 luni

Astia sunt Mafalda sa stie exact cate infectari, cati morti?! De factorul surpriza au auzit?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus