Luni,
20.09.2021
Innorat
Acum
12°C

Gheorghiţă: o a treia doza de vaccin anti-COVID, posibilă în septembrie pentru persoanele cu risc ridicat de expunere

Gheorghiţă: o a treia doza de vaccin anti-COVID, posibilă în septembrie pentru persoanele cu risc ridicat de expunere

Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că este foarte probabil ca în luna septembrie să existe o decizie privind administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID la persoanele cu risc ridicat de expunere, cum ar fi personalul medical, şi la cele aflate în evidenţă cu boli cronice, cele cu vârsta de peste 65 de ani.

"Există discuţii în momentul de faţă legat de administrarea rapelului sau, cum este cunoscut, cea de-a treia doză, deşi în mod corect vorbim de rapel şi nu de doza trei, la persoanele care fie au un risc crescut de expunere - şi aici vorbim de pildă de categoria personalului medical şi personalul social, şi persoanele care se află în evidenţă cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie de a administra doza trei sau rapelul. Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare", a declarat Valeriu Gheorghiţă, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că este foarte probabil ca autorităţile să ia în considerare "istoricul de trecere prin boală".

"O persoană care are istoric de trecere prin boală şi a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicaţie de a face rapelul cu cea de a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun", a arătat Gheorghiţă.

Şeful CNCAV a precizat că, până la o decizie în plan naţional cu privire la doza a treia de vaccin, se aşteaptă "autorizarea de către Agenţia Europeană a Medicamentului a acestei scheme de vaccinare".

"Ne interesează, în mod deosebit, datele de siguranţă şi datele de imunogenitate", a explicat medicul militar. 

Vizualizari: 890

Comentarii

1 comentarii

No name

Acum 1 lună

"O persoană care are istoric de trecere prin boală şi a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicaţie de a face rapelul cu cea de a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun" Cum? A= trecut prin boala = activare raspuns imun ; Daca A+B = trecut prin boala = activare raspuns imun, inseamna ca B = 0 pentru ca "trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus