Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

O sibiancă din Cisnădie este cel mai nou membru al Consiliului de Administrație al Allianz. ”În România am învățat să gândesc pragmatic, pot să bat un cui și cu pantoful, nu am nevoie să cumpăr un ciocan”

O sibiancă din Cisnădie este cel mai nou membru al Consiliului de Administrație al Allianz. ”În România am învățat să gândesc pragmatic, pot să bat un cui și cu pantoful, nu am nevoie să cumpăr un ciocan”

Renate Wagner, cel mai nou membru al consiliului de administrație al Allianz SE, este născută în Cisnădie (Sibiu), a anunțat siebenbuerger.de, ziarul Asociației sașilor transilvăneni din Germania, luna trecută. Renate Wagner este  căsătorită, are o fiică și lucrează de mai mulți ani pentru compania de asigurări cu sediul central în München. Născută în Cisnădie, în anul 1974, a plecat în Germania în 1988, alături de părinți și sora ei mai mică.

După absolvirea liceului, a studiat matematica teoretică, apoi a lucrat la mai multe companii bancare ajungând în cele din urmă la Allianz, unde a urcat pe scara ierarhică până la intrarea sa în consiliul de administrație. Wagner s-a alăturat Allianz SE ca șef al biroului directorului financiar în 2013, conducând ulterior biroul directorului executiv. A fost apoi ofițer șef resurse umane din 1 aprilie 2019, iar înainte de aceasta, a fost CEO regional Allianz în Asia-Pacific.

Într-un interviu acordat ziarului german Die Welt, Renate Wagner a vorbit foarte mult despre copilăria sa și despre calitățile pe care le-a câștigat datorită mediului în care a trăit, chiar dacă mai aspru decât al occidentalilor. ”România era foarte săracă, ne era frică de iernile lungi. Asta mi-a antrenat pragmatismul. Înveți să găsești soluții cu resursele pe care le ai. Dacă îți lipsește un ciocan, pot bate un cui cu un pantof și nu trebuie să mă duc să cumpăr unul de la magazin. Nu poți face totul perfect în viață, trebuie să te concentrezi pe ce ai”, a explicat Renate Wagner.

”Meseria mea, familia , prietenii și sportul. Orice altceva are pentru mine a doua sau a treia prioritate”

Ea a povestit și cum a menținut legătura, În Germania, cu un fost coleg de grădiniță, din Cisnădie. ”Există câteva lucruri care îmi dau energie: meseria mea, familia , prietenii și sportul. Orice altceva are pentru mine a doua sau a treia prioritate. Sunt căsătorită de 21 de ani. Avem o fiică încântătoare de unsprezece ani. Și avem prieteni foarte apropiați. Cel mai bun prieten al meu este un prieten din grădiniță, din România. I s-a permis să plece din țară cu patru ani înaintea mea și când am ajuns în sfârșit la Nürnberg, la 18 martie 1988, mă aștepta cu mulți alți prieteni în gară. Ceva de genul acesta are un impact asupra vieții”, a mai spus Wagner.

Cel mai nou membru în CA al Allianz spune că deși ziua de lucru nu se termină neapărat la ora 22, întotdeauna respectă timpul alocat familiei. ”Fac antrenament de fitness în fiecare marți, joi și vineri dimineața. Și colegii mei de birou știu asta. Și nu, ziua mea de lucru nu se termină întotdeauna la ora 22:00, însă cina cu fiica mea și familia, o întâlnire cu un prieten pentru a face yoga împreună, sunt lucruri de care am absolută nevoie pentru regenerare”, povestește ea.

Ea dezvăluit în ziarul german că soțul ei și-a luat concediu parental după nașterea fiicei lor. ”Am împărțit munca în familie, 50:50, din primul moment. Am fost acasă în primele cinci luni de la nașterea fiicei noastre, după care soțul meu a luat cinci luni de concediu parental. Aceasta a fost o noutate în compania sa, acum unsprezece ani”, a mai spus Renate Wagner.

Tranzacție record în Germania: Allianz cumpără un zgârie nori cu 1,4 miliarde de euro

Compania germană de asigurări Allianz SE a achiziţionat în Frankfurt un zgârie nori cu înălţimea de 233 de metri, pentru care a plătit 1,4 miliarde de euro (1,65 miliarde de dolari), o sumă record pentru Germania, a anunţat miercuri publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), transmite DPA, citată de Agerpres.

Clădirea încă este în construcţie în centrul financiar al oraşului şi va fi a treia cea mai înaltă din Germania, după sediul central al Commerzbank (259 de metri) şi

Messeturm (256,5 metri), ambele în Frankfurt. Achiziţia a fost realizată împreună cu un asigurător public important, Bavarian Versorgungskammer.

Deja două treimi din clădire a fost închiriată înainte de inaugurare, în special către firme din domeniul bancar şi de consultanţă, a anunţat dezvoltatorul proiectului, firma Gross and Partner.

Finalizarea construcţiei este prevăzută în 2024. Tendinţa de a lucra de acasă în urma pandemiei pare să nu afecteze piaţa imobiliară comercială din Frankfurt, rata de neocupare în centrul de afaceri fiind de doar 2,8%, conform datelor furnizate de Nicole Poetsch, de la divizia imobiliară a Allianz.

Allianz SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

Sursa foto: www.allianz.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3570

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Max rasinareanul

Acum 2 ani

Posibil sa bati cuiul si cu fruntea, daca esti rasinarean dus la munte cu oile, dar ciocanul este si ramane cea mai buna optiune referitor la raportul pret - functionalitate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alin Hipsterul Sibian.

Acum 2 ani

Daca plecam si eu, ajungeam in CA Die Welt la cat de talentat si viril sunt.
Raspunde

Rodica

Acum 2 ani

Alo, Hipster, nu-i prea tarziu sa pleci....
Raspunde

Die saracainen

Acum 2 ani

Tara aiă saraca în care intr-un orășel de 15 mii de oameni a putu sa învețe în limba a ei și sa o treacă cu câteva clase înainte când s-a dus acolo
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus