Luni,
18.10.2021
Parțial Noros
Acum
8°C

Paradoxul pandemiei: crește numărul de cazuri noi și scade incidența

Paradoxul pandemiei: crește numărul de cazuri noi și scade incidența

În ultimele 48 de ore, în județul Sibiu au fost confirmate șapte cazuri noi de infectare cu SARS CoV-2, însă numărul cazurilor active scade, în condițiile în care nu s-a raportat în această perioadă decât un singur caz de vindecare de COVID. Astfel, rata de incidență raportată pentru astăzi este de 0,02, în județ, în timp ce în urmă cu două zile aceasta era de 0,03. Ieri erau 10 cazuri active, iar astăzi – 6, în condițiile în care în ultimele 24 de ore au fost depistate patru cazuri pozitive noi și o singură persoană declarată vindecată. ”Datele legate de incidență sunt introduse automat în sistem de către autoritățile centrale, aceste informații nu mai sunt preluate de către noi de la Direcția de Sănătate Publică. Nu știm de ce există aceste neconcordanțe”, a precizat purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Andreea Ștefan.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26.541 de persoane. Până la data curentă au fost vindecate 21.458 de persoane, iar 1.070 persoane au decedat din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 12 persoane, dintre care pe ATI 1 persoană. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 411 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 513 persoane aflate în carantină și un număr de 10 persoane în izolare.

Amendă de 1.000 de lei pentru nerespectarea carantinei

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în contextul stării de alertă. 411 persoane au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 41 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 123 de mijloace de transport, din care 19 mijloace de transport în comun. În urma controalelor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au aplicat 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 57 de ani, din satul Benești, revenit din străinătate.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 0,02/1000 de locuitori în ultimele 14 zile. Rata de incidență cumulată în UAT-urile din județul Sibiu este următoarea:

UAT

POPULAȚIA

CAZURI

INCIDENȚA

MUNICIPIUL SIBIU

170378

6

0.04

ŞELIMBĂR

15759

1

0.06

MUNICIPIUL MEDIAŞ

56237

3

0.05

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Paul

Acum 2 luni

Deci cei care raporteaza sunt niste incompetenti. Voi, ca ziaristi, nu puteti cere Prefecturii un punct de vedere in ceea ce priveste comunicatele lor?
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 luni

nu, se intreaba ca..., ca sa le raspundem noi in comentarii :)
Raspunde

Gigi

Acum 2 luni

Daca ar citi careva cum se calculeaza rata de incidenta , nu ar mai exista asemenea titluri stupide. Rata de incidenta la 14 zile este de fapt la 17 zile pentru ca exista o decalare de 3 zile. O sa vedeti duminica si luni cele 7 cazuri de ieri si de azi. Daca , spre exemplu, duminica si luni vor fi 0 cazuri o sa apara titlul: fara cazuri noi , dar rata de incidentza creste.
Raspunde

Paul

Acum 2 luni

Asta cu decalajul nu am stiut-o...
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 luni

este pentru ca ulterior se pot redistribui pe alte judete, daca se dovedeste ca sunt de acolo. mai stiti cand erau minus un caz, minus doua cazuri? asta era pt ca redistribuirile erau mai multe decat cazurile noi in ziua aia. dar se poate intampla ca cazurile redistribuite sa fie mai putine decat cazurile noi dintr-o zi si atunci nu sar in ochi, ca netul nu e cu minus. si ei explica situatia doar cand netul e cu minus. de exemplu azi s-ar putea sa fie 5 cazuri noi, dar pt ca 3 mai vechi sunt redistribuite, apar in raportare doar 2 cazuri noi pe astazi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus