Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Două stații de încărcat mașini electrice într-una din cele mai mici comune. ”E normal să ne pregătim pentru viitor”

Două stații de încărcat mașini electrice într-una din cele mai mici comune. ”E normal să ne pregătim pentru viitor”

Administrația uneia dintre cele mai mici comune ale județului Sibiu, cu un număr de aproximativ 800 de locuitori, a demarat procedurile de amenajare a două stații de încărcare a mașinilor electrice.

Aproximativ 3.000 de euro, la care se adaugă TVA, este valoarea contractului semnat de Primăria Marpod cu Start Business Green Energy SRL, din București, pentru elaborarea temei de proiectare și a studiului de fezabilitate necesare pentru proiectul amenajării a două parcări cu stații de încărcare pentru mașinile electrice.

”Ne pregătim pentru viitor. Punct. Avem de gând să achiziționăm o mașină electrică și pentru Primărie, mai este o persoană din Marpod care intenționează să cumpere o astfel de mașină și, probabil, vor urma exemplul și alții. Sunt doritori, mai ales că acel eco-bonus de aproape 10.000 de euro pentru cei care achiziționează mașini electrice este destul de atractiv”, spune Sebastian Dotcoș, primarul comunei Marpod. Printre cei aproximativ 800 de locuitori ai comunei, deocamdată există un singur proprietar de autoturism care folosește și energia electrică pentru deplasare, dar în varianta hibridă.

Documentațiile care urmează să fie elaborate în cadrul contractului semnat la începutul acestei luni au de studiat două amplasamente: unul în centrul comunei și unul în zona DJ 106A, drumul care leagă Sibiul de Agnita. Iar aceste documentații vor utilizate pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile. ”Nu vom utiliza fondurile proprii pentru o astfel de investiție”, mai arată primarul comunei Marpod.

Vizualizari: 2943

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Iosif

Acum 5 luni

Felicitari pentru initiativa!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus