Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Bac 2021, sesiunea august-septembrie. Un elev a fost eliminat după ce i-a sunat telefonul în timpul examenului

Bac 2021, sesiunea august-septembrie. Un elev a fost eliminat după ce i-a sunat telefonul în timpul examenului

Un elev a fost eliminat de la cea de-a două probă a Bacalaureatului, sesiunea august-septembrie, după ce telefonul mobil i-a sunat în timpul examenului. Acesta nu va mai putea susține Bacalaureatul timp de două sesiuni consecutive.

Elevii din anii terminali au dat astăzi proba obligatorie a profilului (matematică și istorie). Peste 460 de elevi s-au înscris la acestă probă, iar 73 au absentat.  

Astăzi, 17 august, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – Ec), sesiunea august – septembrie 2021. S-au înscris 464 de candidaţi (328 la matematică și 136 la istorie), din care 89 candidaţi au absentat (73 la matematică și 16 la istorie).

Nu au existat candidați care să susțină examenul cu subiectele de rezervă, iar 1 candidat a fost eliminați la această probă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, la centrul de examen Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, un candidat absolvent al Colegiului Agricol „Daniil Popovici Barcianu” Sibiu a fost eliminat deoarece, în timpul probei susținută la Matematică, profil tehnologic, telefonul pe care-l avea la el a sunat, deși a fost atenționat de către profesorii asistenți și a semnat procesul verbal de instruire prin care a luat la cunoștință că accesul cu mijloace de comunicare, în sala de examen, este interzis și atrage, după sine, eliminarea din examen. În conformitate cu metodologia de desfășurare a examenului de Bacalaureat 2021, abrobată prin OMEC nr 5 453/2020, candidatul nu mai poate participa la examenul național de Bacalaureat timp de două sesiuni consecutive.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Următoarele probe vor avea loc miercuri, 18 august - proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie) și joi, 19 august – limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate marți, 31 august, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 31 august 2021 (în intervalul orar 12:00 - 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 3 septembrie 2021.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus