Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Asociația Sus Inima deschide a doua casă pentru bolnavii de cancer la Sibiu

Asociația Sus Inima deschide a doua casă pentru bolnavii de cancer la Sibiu

Cea de-a doua casă din Sibiu dedicată celor care luptă cu cancerul, un concept inițiat de asociația Sus Inima, s-a deschis astăzi. La fel ca prima casă, și aceasta se află în imediata proximitate a Spitalului Județean Sibiu și a Spitalului European Polisano.

Noua locație se află la parterul unui imobil aflat pe Strada Independenței, nr 3A din Sibiu, are o suprafață de 100mp împărțită în 3 camere, 2 băi și o bucătărie. Locația este mobilată și dotată în același stil ca prima locație, „pentru a oferi un sens de funcționalitate dar și familiaritate celor care ne trec pragul”, spun reprezentanții asociației. 

Persoanele afectate de cancer, care fac tratament în Sibiu și nu-și pot permite să facă naveta sau să achite contravaloarea unei camere la hotel sau pensiune, au aici la dispoziție șase paturi. Serviciile caselor SUS INIMA sunt complet gratuite și includ toate facilitățile casei - pat, așternuturi, perne, plăpumi, prosoape, produse sanitare, o masă caldă pe zi și acces la serviciile de psihoterapie, navigație oncologică.

„Deschiderea oficială a spațiului este astăzi, 23.09.2021, la aproape fix doi ani după ce am deschis prima noastră locație. Nu putem fi altfel decât recunoscători că în acești doi ani, care au trecut, am reușit să fim alături de atâtea persoane aflate într-un moment critic al vieții lor. Suntem foarte bucuroși, că mesajul nostru SUS-INIMA - pentru ca nimeni să nu treacă singur prin cancer a reușit să miște comunitatea din Sibiu până la punctul în care putem face minuni împreună”, spun aceștia.

Persoanele care au nevoie de cazare în Sibiu pe perioada tratamentului radioterapeutic sunt invitate să între în legătură cu reprezentanții asociației, printr-un apel sau mesaj la numărul de telefon: 0751 138 783.

Cei care doresc să sprijine în continuare activitatea Asociației Sus Inima pot să facă acest lucru accesând link-ul de AICI. https://susinima.eu/doneaza/ 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus