Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

Victor Cornea, după primul titlu ATP Challenger din carieră: „promovați nu doar acest seducător rezultat, ci și povestea întreagă”

Victor Cornea, după primul titlu ATP Challenger din carieră: „promovați nu doar acest seducător rezultat, ci și povestea întreagă”

Sportivul sibian Victor Vlad Cornea spune că victoria de ieri de la Praga îl onorează dar îl și responsabilizează. În același timp, tânărul încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra greutăților cu care se confruntă sportivii români care încearcă să aibă rezultate bune la marile competiții.

Tânărul sportiv Victor Vlad Cornea a câștigat ieri, alături de Petros Tsitsipas, titlul în proba de dublu a turneului challenger de la Praga. Este primul titlu ATP Challenger din cariera sibianului. „Acest titlu reprezintă pentru mine o confirmare a faptului că pot evolua cu succes la acest nivel și mai ales un pas important pentru construirea încrederii echipei pe care o fac cu Petros Tsitsipas pentru realizarea obiectivului următor - intrarea în Top 100 și desigur calificarea la turneele de Grand Șlam”, spune Victor.

În același timp, tânărul explică faptul că acesta este doar un pas către următoarele obiective pe care le are de îndeplinit.

„Pe cât de mare este satisfacția, pe atât de mare este și responsabilitatea pe care o generează o astfel de performanță cum este titlul obținut la Praga în circuitul ATP Challenger. Primul trofeu de acest grad pentru mine este doar un pas care mă motivează pentru atingerea obiectivelor mele atât pe terenul de tenis cât și în afara lui.”

„Suntem sute de jucători la acest nivel care ne susținem prin efortul unor oameni apropiați sau în cel mai bun caz al unei comunități sau al unui sistem creat de Federațiile Naționale sau alte autorități ale sportului din fiecare țară. Din păcate, nivelul de educație din România cu privire la practicarea, vizionarea evenimentelor sportive și susținerea în general a sportului, precum și finanțarea dezechilibrată, fără viziune și mai ales necontrolată a sportului din partea autorităților publice, mă dezavantajează profund în fața altor sportivi din țări cu o educație sporită către sport”, mărturisește Victor.

Sportivul dă ca exemplu alte țări, în care există un sistem foarte bine pus la punct pentru susținerea tinerelor speranțe în sport. „În fiecare an joc câteva meciuri în Germania și Italia în campionatele lor pe echipe iar susținerea noastră vine de la suporterii și iubitorii tenisului din acele comunități care vin în număr mare la aceste întâlniri între cluburi și se bucură de spectacolul sportiv oferit. Este un sistem de care m-aș bucura enorm să existe și la noi în România.”

Victor le mulțumește celor care îl susțin necondiționat în parcursul său în tenis, menționând câteva nume dragi lui. „În cazul meu, o astfel de performanță este imposibilă fără sprijinul unor sibieni sufletiști precum Ștefan Băcilă care anul acesta m-a sprijinit financiar pentru a putea juca săptămână de săptămână în circuitul ATP și mai ales fără “nebunia” lui Marius, care pe lângă tot ce înseamnă susținere ca antrenor și mai ales însoțitor în procesul meu de dezvoltare personală, face eforturi necondiționate din pasiune pentru sport.”

„Am redus masiv bugetul”

Tânărul spune că anul acesta i-a fost greu în călătoriile sportive, pentru că a fost nevoit să meargă la competiții fără antrenor sau alți susținători.

„Pentru a-mi putea permite să particip la turneele din circuitul ITF și apoi ATP am redus masiv bugetul și am călătorit anul acesta fără antrenor sau o altă persoană care să mă susțină în acest drum dificil. Am avut parte sezonul acesta de multe meciuri pierdute la limită, desfășurate tot în Supertiebreak’ul decisiv și consider că prezența lui Marius a făcut o mare diferență atât la antrenamente cât și la meciuri în această săptămână.”

„Mă folosesc astfel de această atenție și poate există o mică șansă ca mass-media să promoveze nu doar acest seducător rezultat ci și povestea întreagă cu tot ce înseamnă ca și exemplu pentru un altfel de viitor al sportului românesc.”

Victor Cornea face și un apel către Federația Română de Tenis - campionatele naționale să fie organizate într-o perioadă în care turneele ATP Challenger să nu fie programate, „pentru a-mi putea permite apărarea titlurilor Naționale pe care le dețin la Dublu Masculin și Dublu Mixt în ultimele 3 ediții consecutive.”

Sibiu Open este la a 10-a Ediție și este cunoscut și apreciat de foarte mulți jucători de top din lume și a fost creat pentru a fi o rampă de lansare a jucătorilor români și pentru a ușura drumul lor spre performanță.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus