Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
15°C

ULBS a fost acceptată în Universitaria. Rectorul: ”Un moment definitoriu pentru istoria universității noastre”

ULBS a fost acceptată în Universitaria. Rectorul: ”Un moment definitoriu pentru istoria universității noastre”

”Cea mai prestigioasă alianță de universități din România” include din această toamnă și Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Includerea ULBS în consorțiul Universitaria a fost încuviințată în cadrul ședinței din 3 septembrie a Consiliului de administrație al acestei alianțe. ULBS devine, astfel, parte a unei structuri care include Academia de Studii Economice din București, Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea din Craiova.

”Consorțiul Universitaria și-a asumat în mod constant drept scop colaborarea partenerilor pentru ridicarea nivelului cercetării științifice și a activității didactice, în vederea recunoașterii naționale și internaționale a prestigiului acestora și a clasificării lor în categoria universităților de referință în Europa, inițierea îmbunătățirii cadrului legislativ al desfășurării învățământului superior și a cercetării științifice universitare, precum și definirea unitară a programelor de studii universitare și a standardelor minime pentru acestea, a titlurilor și calificărilor dobândite în urma absolvirii lor”, descriu reprezentanții ULBS rostul consorțiului din care tocmai a început a face parte.

Sorin Radu (foto), rectorul ULBS, apreciază că noul statut al universității pe care o reprezintă include mai multe valențe. „Intrarea în Consorțiul Universitaria marchează un moment definitoriu pentru istoria universității noastre. Acest act constituie în egală măsură o recunoaștere, o oportunitate și o obligație: o recunoaștere, pentru că în acest fel am fost validați la modul cel mai oficial ca una dintre universitățile de elită ale României; o oportunitate, pentru că vom avea ocazia și chiar ne dorim să ne implicăm mai mult în elaborarea de strategii comune, propuneri și soluții în domeniul legislației și al reglementărilor învățământului superior românesc; dar și o obligație, pentru că acest nou statut antrenează o serie de responsabilități academice, administrative și etice, pe care, însă, sunt convins că avem capacitatea să le îndeplinim într-o manieră performantă și onorabilă”, declară Sorin Radu, potrivit unui comunicat remis redacției.

Mai multe detalii despre consorțiul Universitaria puteți citi aici

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

AndreiD

Acum 1 lună

Au pus progresistii mana pe sistemul universitar. Vor scoate ideologi marxisti pe banda din universitati. Lupta asta pentru a controla invatamantul s-a dus de generatii. Toate dictaturile si-au subordonat invatamantul, pentru ca forma viitorul ideologic al lumii. In SUA, Germania, Franta, Olanda peste tot in lume au pus mana marxistii pe universitati. Se mai si lauda cu asta. In SUA era un profesor din Antifa tatuat din cap pana in picioare, cu tablourile lui Mao si Stalin pe pereti. Se lauda cum ii punea pe elevii lui sa mearga la demonstratiile Antifa. Incredibil la ce s-a ajuns. Iar nivelul de invatamant a scazut fantastic. Sunt scosi absolventi de-a dreptul imbecili, dar formati bine in ideologia elgebete.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus