Vineri,
24.09.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

Școala din Sibiu unde elevii sunt plătiți să învețe bine, apoi au loc de muncă asigurat

Școala din Sibiu unde elevii sunt plătiți să învețe bine, apoi au loc de muncă asigurat

108 elevi au început astăzi cursurile în patru clase Continental, în sistem de învățământ profesional dual, la Colegiul Tehnic „Independența” din Sibiu.

Clasa a IX-a, specializarea „Electronică. Aparate și Echipamente”, formată din 30 de elevi, clasa a X-a Continental, specializarea „Electromecanică”, cu 29 de elevi și două clase a XI-a Continental, specializările „Electronică și Automatizări” și „Electromecanică”, a câte 25, respectiv 24 de elevi fiecare.

Din 2018, compania Continental Sibiu este implicată în dezvoltarea sistemului de învățământ profesional dual, formând Clasele Continental la Liceul Tehnologic „Independența” la care, anual a fost înregistrat un numar de înscrieri cel puțin dublu față de numărul locurilor disponibile.

La sesiunea de înscriere din iulie 2021, pentru clasa Continental, specializarea „Electronică. Aparate și Echipamente”, numărul aplicanților a depășit dublul locurilor disponibile. Pentru cele 30 de locuri disponibile în Clasa a IX-a Continental au aplicat 72 de elevi. După ocuparea celor 30 de locuri disponibile la specializarea „Electronică. Aparate și Echipamente”, 42 dintre candidați au fost redistribuiți la celelalte specializări ale Liceul Tehnologic „Independența”, în funcție de opțiunile selectate.

“La Sibiu, Continental demonstrează ca învățământul profesional dual poate fi de succes. Fiind cel mai mare angajator din regiune, ne-am asumat această responsabilitate de a crește și de a califica forța de muncă locală. În toți acesti 3 ani de cand am înființat clasele Continental numărul aplicanților pentru clasele Continental de la Liceul Tehnologic „Independența” a depășit dublul locurilor disponibile. Le mulțumim elevilor și părinților pentru încrederea în Continental și pentru orientarea către învățământul profesional dual, învățământ care trebuie să reprezinte și în Romania, așa cum o reprezintă deja în alte țări europene, una din cele mai importante surse de dezvoltare și calificare a forței de muncă, dar care nu poate exista fără implicarea pe termen lung a angajatorilor. Continental va continua la Sibiu investițiile în acest tip de învățământ și are în vedere chiar și o posibilă extindere a acestuia către alte licee”, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

Timp de trei ani, elevii înscriși în clasa Continental, specializarea „Electronică. Aparate și Echipamente”, vor pune bazele electronicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.

De asemenea, ei vor beneficia și de un pachet de beneficii: o bursă lunară de 500 de lei - 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Tehnologic “Independența”, masă gratuită în cantina Continental în perioadele de practică în companie și precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.

Practica în cadrul locației Continental Sibiu se va desfășura în noul Technical Training Center, format din trei săli complet renovate. Sala dedicată sistemului de învățământ dual a fost special concepută pentru pregătirea viitoarei forțe de muncă (operatori și tehnicieni). Elevii celor 4 clase Continental își vor desfășura orele de practică (de la 5 săptămâni - clasa a IX-a, până la 18 săptămâni - clasele a X-a și a XI-a), atât în sala dedicată școlii duale (clase teoretice și laboratoare), cât și în zona de producție și sala IPC.

Parteneriatul Continental Sibiu – Liceul Tehnologic „Independența” asigură calificarea locurilor de muncă și dezvoltarea unui sistem care aduce numai beneficii pe termen lung. În luna august 2021, 29 de elevi au intrat în compania Continental Sibiu pe poziții de operatori și tehnicieni, fiind prima generație de absolvenți ai clasei Continental din Sibiu, specializarea „Electromecanică”, care și-a început cariera în cadrul companiei. Cei 29 de absolvenți aplică la Continental noțiunile studiate în cei 3 ani de liceu.

Vizualizari: 13355

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus