Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Decizie finală în conducerea ULBS: ”Cursurile se vor relua față în față”

Decizie finală în conducerea ULBS: ”Cursurile se vor relua față în față”

Senatul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a aprobat Planul de măsuri  pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV2 în anul universitar 2021-2022.

Decizia conducerii universității este aceea de a desfășura în format fizic toate activitățile didactice și administrative, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire, distanțare și igienă.

”Astfel, în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu activitățile didactice (activități de predare, seminar, lucrări practice și de laborator, îndrumare de proiecte de an, îndrumare elaborare lucrări de licență, de disertație, teze de doctorat, activități de evaluare și susținere publică a tezelor de doctorat și alte activități didactice practice și de cercetare științifică înscrise în planurile de învățământ) se vor desfășura prin participarea fizică la toate activitățile didactice, conform programului de desfășurare a acestora, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minim 1mp/student pentru  activitățiledidactice enumerate anterior. În situația în care nu se poate asigura suprafața minimă de 1mp/student, se va asigura distanțarea, inclusiv prin amplasarea optimă a mobilierului”, au transmis vineri oficialii ULBS, într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, prin excepție, în situația în care infrastructura și resursele disponibile nu permit desfășurarea activităților didactice de curs prin participarea fizică cu formații de studiu mai mari de 80 studenți, conducerile facultăților vor solicita fundamentat Consiliului de Administrație desfășurarea activității în sistem online.

Studenții mai trebuie să știe că biblioteca și cantina Universității „Lucian Blaga” din Sibiu își vor derula activitatea cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție pentru a preveni îmbolnăvirile cu virusul SARS-CoV2.

În ultimele 24 de ore, în județul Sibiu s-au înregistrat oficial 84 de cazui noi de Covid, numărul total al cazurilor active din județ ajungând la 524, dintre care spitalizate sunt 144 (27,48%).

Studenții Universității ”Lucian Blaga” ar urma să se întoarcă la cursuri peste două săptămâni, în 4 octombrie.

Vizualizari: 976

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Student intarziat

Acum 1 lună

Asa e normal, mai universitarilor! Sunteti oameni destepti, cu doctorate si va lasati manipulati? Ori va convine?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus