Luni,
25.10.2021
Ceata
Acum
-2°C

Am mâncat fasole cu cârnați, alături de avocații Sibiului

Am mâncat fasole cu cârnați, alături de avocații Sibiului

Lucrările la Palatul de Justiție din Sibiu durează atât de mult, încât Tribunalul și Judecătoria Sibiu s-au mutat de trei ori prin oraș, iar acum au început să apară restaurante în vecinătatea lor pe strada Ocnei, semn că vor rămâne aici mult și bine.

Recent, între Liceul Independența și sediul Tribunalului/Judecătoriei s-a deschis o terasă nouă cu restaurant, frecventată în special de persoanele care au treabă cu Justiția: Avocați, procurori, oameni simpli cu procese și înfățișări... Rieger Caffe – că așa îi zice pe bonul de casă, altfel nu are niciun fel de reclamă, e atât de dependentă de justițiabili încât au program doar până la 16:00. Ca bugetarii.

Revenind la mâncare, să știți că deși mulți dintre ei au venituri bune, avocaților nu li se apleacă să mănânce la meniul zilei. Când am fost eu aveau ciorbă cu tăiței, pomana porcului cu mămăliguță și mujdei de usturoi, iar la desert rulouri cu cremă de vanilie. Totul la 25 de lei. Din păcate, eu am ajuns după ora 13:00 și n-am mai prins nimic, așa că a trebuit să aleg altceva din meniu.

Meniul este surprinzător de bogat și au multe sălățele, așa cum te-ai aștepta printre atâtea doamne și domnișoare care trebuie să încapă în costume strâmte, câteva sandviciuri, șnițele, ba chiar și mic dejun, cu ouă ochiuri, omletă sau cereale cu lapte.

Eu am ales o porție de cârnăciori de Mangalița confiați în untură, cu sos de muștar cu miere și sote de fasole roșie cu tomate. Sună pompos, dar îi putem spune simplu: fasole cu cârnați. Ei bine, am fost surprins să constat mâncarea este mai bună decât la multe restaurante cu ștaif de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, spre exemplu. Cârnații au o aromă intensă de la statul în untură, nu sunt deloc grețoși, iar aroma este completată atât cât trebuie de sosul cu muștar și echilibrată de fasolea cu sos de roșii. Porția este decentă și pot spune că îndestulătoare.

Spre deosebire de alte terase de prin Sibiu, la Rieger Caffe auzi în jur discutându-se despre termene și procese. Oamenii sunt de două feluri, cei plictisiți de proceduri și rutină, și cei care nu păreau să aibă de-a face cu Justiția în general: ”De unde să scot eu acum actul ală până venim iar?” ori ”Ăla minte, dă-l dracu, că a fost un hoț toată viața lui”. Supărarea e înecată adesea într-o tărie scurtă.

În concluzie, pe o masă mai altfel de prânz, într-o companie selectă, am plătit aproape 50 de lei: 40 de lei mâncarea, 7 lei un suc. Nu-mi propun să ajung prea des pe la Judecătorie, dar dac-o fi să fie, măcar știu ce mănânc data viitoare: Medalion de mușchi de vită Black Angus de la Rieger Caffe. L-am văzut în meniu deasupra cârnaților și mi-a rămas gândul la el.

Vizualizari: 4689

Comentarii

2 comentarii

Pofticiosul

Acum 1 lună

Destul de scump un singur fel de mancare! Sigur, pt. avocati e ieftin, dar pt. nea Ghita care are treaba la tribunal si il apuca foamea nu e ieftin deloc...
Raspunde

@@@

Acum 1 lună

Fasolea parca ar fi rahat de caine...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus