Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
2°C

Lărgirea drumului din Arhitecților: mâine e termenul limită pentru exproprieri. Apoi, vin executorii judecătorești

Lărgirea drumului din Arhitecților: mâine e termenul limită pentru exproprieri. Apoi, vin executorii judecătorești

Promis a fi gata încă de anul trecut, proiectul lărgirii DJ 106C în dreptul cartierului Arhitecților se împiedică, în continuare, de chestiunea exproprierilor necesare.

Lansat în martie 2020, cu termen inițial de finalizare decembrie 2020, proiectul lărgirii DJ 106C împlinește miercuri un nou termen. Unul legat de exproprieri. ”Conform calendarului procedurii de expropriere, în perioada 13 – 22 septembrie, proprietarii expropriați au fost programați pentru a depune cererea de acceptare/neacceptare a sumei despăgubite la Comisia de verificare a dreptului de proprietate sau ale altor drepturi reale și acordarea despăgubirilor aferente imobilelor situate în orașul Cisnădie, expropriate. Zilnic, comisia  întocmește procese verbale, urmând ca în baza acestora să emită hotărâri în vederea realizării plăților către proprietari”, este răspunsul pe care îl dau reprezentanții CJ Sibiu când sunt întrebați care este stadiul exproprierilor și câți din cei 52 de proprietari au fost expropriați până în prezent.

Situația asigurării culoarului necesar pentru lărgirea la trei benzi a singurului amenajat pentru accesul din cartier în municipiul Sibiu este contestată inclusiv în instanță de către 45 de familii. Acestea dețin împreună două parcări pentru care CJ Sibiu a hotărât exproprierea, fapt considerat abuziv și care generează multiple prejudicii (detalii aici).

Reprezentanții celor 45 de familii aveau termen până la jumătatea lunii august 2021 să elibereze amplasamentele. Nu au făcut nici acest lucru, după cum nici nu au acceptat ofertele de expropriere. ”Niciun locatar nu a răspuns în termenele stabilite. Astfel, CJ Sibiu, în data de 3 septembrie 2021, a transmis executorului judecătoresc «Cererea de executare silită directă», prin care s-a solicitat punerea în executare a deciziei de expropriere dispusă prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Sibiu nr. 177/24.06.2021 privind exproprierea imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică ,,Modernizare DJ 106C Sibiu - Cisnădie, tronson cuprins între km 1+176 - km 4+350, în vederea asigurării fluidizării circulației în zonă și relocare utilități”, urmând ca executorul judecătoresc să aplice procedurile legale în vederea eliberării amplasamentelor din zona celor două blocuri, aferente drumul județean DJ 106 C Sibiu – Cisnădie”, mai arată reprezentanții CJ Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

În ceea ce privește procesul înregistrat încă din luna august de cele 45 de familii împotriva exproprierilor, acesta nu a primit un prim termen.

Actualul termen de finalizare al lucrărilor de lărgire a DJ 106C în dreptul cartierului Arhitecților este martie 2022.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus