Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
5°C

Campionul sibian Dani Natea: „merg cam la orice fel de competiții, pentru că nu am cu cine să mă antrenez”

Campionul sibian Dani Natea: „merg cam la orice fel de competiții, pentru că nu am cu cine să mă antrenez”

Campionul la judo și sambo Daniel Natea a început să participe și la competiții ale unor sporturi asemănătoare cu cele în care excelează. Sibianul spune că motivul pentru decizia sa este faptul că nu are unde sau cu cine să se antreneze pentru competițiile de Sambo.

La finalul săptămânii trecute, Dani a concurat la un campionat mondial care s-a desfășurat la Mangalia, la un sport care seamănă cu ceea ce face el. A reușit să ajungă destul de departe, dar spune că importantă nu a fost reușita, ci faptul că și-a putut analiza nivelul actual și a putut corecta câteva lipsuri.

„Accept să merg cam la orice fel de competiții, din cauza faptului că nu am partide de antrenament, nici la Sibiu, nici la București, nicăieri nu sunt oameni de calibrul meu, așa că încerc să merg la cât mai multe competiții, chiar dacă nu sunt pe specialitatea mea, ca să pot să mă antrenez corespunzător, să văd mereu unde mă situez în pregătire”, spune el.  

Despre competiția la care a luat parte, la Mangalia, explică faptul că regulile sunt diferite, dar principiul este același, astfel că poate să se antreneze în acest fel pentru competițiile care sunt importante pentru el. 

„Am fost weekend-ul trecut la Mangalia, unde a fost o cupă mondială de Grand Prix de Uzbek Kuresh, un fel de judo cu alte reguli. După 3 minute, dacă nu are nimeni niciun punct, se prind sportivii de centuri și de acolo nu ai voie să dai drumul la centură. Cel care dă drumul pierde meciul. Prima zi a fost categoria open, oameni de la 70-100-150 de kilograme se luptă împreună. Acolo am reușit să iau locul II, am pierdut la o necunoștință de regulament. În cea de-a doua zi am luptat la World Cup Qazaq Kuresh, acolo este iarăși totul diferit, până și echipamentul, față de ce am făcut eu până acum. Am reușit să ajung până în semifinală, unde am pierdut și am luat medalia de bronz. Pentru mine a fost mai degrabă un antrenament. Am avut nouă meciuri, din care am văzut exact unde îmi e locul și am mai progresat puțin”, explică Natea.

Sportivul sibian, cunoscut la nivel mondial pentru numeroasele medalii câștigate la marile competiții de Judo din întreaga lume și acum la competiții de Sambo.

Citește și Sibianul Dani Natea este vicecampion în Cipru, la Sambo pe plajă

 

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus