Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Maraton de spectacole și workshop-uri la Sibiu Dans Festival

Maraton de spectacole și workshop-uri la Sibiu Dans Festival

Festivalul Studențesc SIBIU DANS FESTIVAL a debutat vineri, 24 septembrie 2021, ȋn Sala Mare a Centrului Cultural Ion Besoiu, cu un spectacol de excepție și o competiție acerbă.

Pe lângă concurs, spectatorii au avut ocazia să urmărească spectacolul ”Juliet’s Love” al Companiei ”Mario Dance Atelier” din Cluj-Napoca. "Juliet's Love" a prezentat o lume în care protagoniştii au aceeaşi vârstă cu personajele principale (desigur, un mare plus la capitolul originalitate), un univers vizual minimalist dar în care se zbat să încapă toate sentimentele și toată muzica din lume. Un invitat special, balerin și pasionat de mixuri de muzică, DJ Smart, venit din Statele Unite ale Americii pentru a urmări spectacolul, le-a urat participanților, la debutul festivalului, mult succes și i-a felicitat pentru munca și efortul depus.

Formațiile de dans: One Dream (Brașov), Jump In (Cluj – Napoca), Freaks (Craiova), The Sky (Iași),  Hometown Dance (Iași), Parângul (Petroșani), Atlantis (Ploiești), M&M (Sibiu) și Matrix Dance (Timișoara) au intrat în concurs în prima seară a festivalului cu dansuri contemporane, show-revue, de caracter, moderne și street dance. Concursul continuă și în această seară, când va avea loc și gala de premiere, nu înainte de premiera noii producții marca Microbis. Compania Microbis va propune de aceasta dată o interpretare originală în viziunea coregrafului Hugo Woff. Romeo și Julieta, aceşti îndrăgostiți sublimi și eterni, ce distrug barierele, sfâşie plasa complicată și complexă a convențiilor și normelor și deschid o breșă către libertatea individuală. Prin dragoste, prin exasperanta ei imposibilitate, ceva deosebit şi mai presus de lume se deschide şi arde.

Pe lângă cei care se întrec pe scenă, spectatorii se pot delecta cu două interpretări de excepție ale piesei Romeo și Julieta“ de William Shakespeare puse în scenă de două companii de dans: „Mario Dance Atelier” din Cluj-Napoca și Compania de Teatru-Dans „Microbis” a Casei de Cultură a Studenților Sibiu”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Sibiu Dans Festival 2021 este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Ministerul Tineretului și Sportului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus