Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Aproximativ 200 de persoane ajung zilnic la Secția de Urgențe a Spitalului Județean Sibiu. A fost montat primul cort ISU

Aproximativ 200 de persoane ajung zilnic la Secția de Urgențe a Spitalului Județean Sibiu. A fost montat primul cort ISU

Peste 1.200 de persoane s-au prezentat săptămâna trecută la Serviciul de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu, potrivit reprezentanților unității medicale. Asta înseamnă o medie de aproximativ 200 de pacienți zilnic. Robert Fotache, managerul interimar al spitalului a declarat pentru Turnul Sfatului, că în momentul de față situația este sub control și că sâmbătă, 25 septembrie, a fost montat un cort cu încălzire pentru pacienții care trebuie să aștepte. De asemenea, face apel la oameni să înțeleagă situația și să respecte măsurile de prevenție.

Municipiul Sibiu se apropie de o incidență de 4 la mia de locuitori. În acest context, sute de pacienți ajung, zilnic, la Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu. Potrivit declarațiilor făcute de ec. Robert Fotache, managerul interimar al spitalului, media pacienților zilnici poate ajunge și la 200 de persoane. Potrivit acestuia, săptămâna trecută, la urgențe au ajuns 1.270 de pacienți, o medie de aproximativ 200 de pacienți pe zi. De la începutul lunii septembrie și până astăzi, 27 septembrie, 4.473 de pacienți au ajuns la serviciul de urgențe. Managerul interimar spune că, până la acest moment, situația este sub control.  

„Până acum am făcut față. În zona de tampon, acolo unde face triajul, lucrurile se mișcă destul de repede. Oamenii trebuie, însă, să înțeleagă că testarea durează câteva ore. Recoltarea se face la ora 10.00, iar rezultatele se primesc până pe la ora 17.00. Cazurile urgente sunt testate rapid, iar rezultatele vin în două, trei ore. Atât durează doar testarea, pentru că, doar cu rezultatul unui test PCR se poate face trierea spre consultul de specialitate. Sigur că sunt și sincope, dacă se întâmplă ca într-o singură oră să vină 50 de persoane, atunci clar se va aștepta”, spune ec. Robert Fotache.

Managerul mai spune că sâmbătă dimineață, în curtea spitalului a fost montat un cort de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, cu încălzire și dacă va mai fi nevoie se va mai monta unul. Capacitatea unui astfel de cort este de aproximativ 30 de persoane, însă, în condițiile păstrării distanței sociale, pot ocupa cortul aproximativ 15 persoane. Fotache mai atrage atenția asupra respectării măsurilor de prevenție și face un apel către oameni, dacă situația nu este gravă să se țină legătura cu medicul de familie pentru a evita aglomerarea Secției de Primiri Urgențe.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că este bine să respecte măsurile de prevenție pentru a evita îmbolnăvirea și, foarte important, dacă simptomele nu sunt grave să ia legătura cu medicii de familie și să evite să aglomereze urgența dacă nu este cazul”, mai spune managerul interimar.

Sursa Foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Sibian SB

Acum 2 ani

2 ZILE "" 145 decedați in ultimele 24 ore. Ok nu e. Părerea mea (sper sa greșesc) incidenta va creste de la 3 la 9-10/mie in următoarele 4-5 saptamani. Daca o sa fie asa (sper sa greșesc) si numărul morților o sa crească proporțional, bine nu e."" Asta comentam eu la un alt articol, evident ca mi-am luat minusuri bice si de toate, mai ales ca avem mulți ostași psd care scriu la comanda stăpânilor lor. Dar nu e pb, inca raman la ideea ca sper sa ma insel grav cu acel 9-10 la mie (pe mun. sibiu) prin oct-nov, insa de acum 2 zile de cand am scris s-a ajuns rapid la aproape 4 la mie. Si deja vad ca TS ne anunta de corturi, morga, ati plin etc..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus