Vineri,
01.07.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Începe vaccinarea cu a treia doză. Direct, cu buletinul sau cu programare în platformă

Începe vaccinarea cu a treia doză. Direct, cu buletinul sau cu programare în platformă

În România începe marţi imunizarea populaţiei cu cea de a treia doză de vaccin anti-COVID. Cei care doresc să se imunizeze cu doza de booster o pot face mergând la un centru de vaccinare cu buletinul sau se pot programa în platforma ROVACCINARE. 

Pentru cei care aleg să se programeze online, în municipiul Sibiu, pe platforma ROVACCINARE o pot face la Spitalul Militar, unde marți dimineață erau suficiente locuri - 1662 de locuri. Capacitatea de vaccinare aici este de 288 de doze pe zi iar imunizarea se face cu Pfizer - BIONTech. Și centrul de la mall-ul din Șelimbăr este disponibil pentru programări, tot cu Pfizer - BIONTech. (1588 de locuri).

Sibienii care doresc să se imunizeze cu serul de la Moderna, o pot face prin platformă doar la Cisnădie, la Casa de Cultură, unde sunt 317 locuri disponibile.

„A treia doză vine și îmbunătățește, ne protejează în continuare de infectare, însă cel mai important, ne protejează de îmbolnăvire. E mare diferență între infectare și îmbolnăvire. Vaccinul ne protejează de îmbolnăvire și de situații complicate”, a spus secretarul de stat Andrei Baciu la digi24.ro.

Persoanele vaccinate care au cel puţin şase luni de la administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID se pot imuniza cu cea de a treia doză începând de marţi.

Vaccinarea cu cea de a treia doză se va efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARN Mesager. Astfel, persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi doza a treia cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna.

Având în vedere faptul că, în România, vaccinarea cu Johnson&Johnson a început pe 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, în prezent, administrarea dozei de rapel.

În România, momentul va fi marcat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "prof. dr. Matei Balş", unde cadrele medicale aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19 vor primi cea de a treia doză de vaccin.

Prima persoană vaccinată va fi managerul unităţii spitaliceşti, dr. Cătălin Apostolescu, medic primar Boli Infecţioase.

De asemenea, va fi prezent preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, se va afla la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", unde va primi a treia doză de vaccin anti-COVID.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Viorela Șonchereche

Acum 9 luni

Poporul nostru este poporul ales pentru a propasi neamul romanesc si a tine piept asalturilor marilor puteri avide dupa bogatiile strabunilor nostri! Sa nu ne dam batuti si sa fim curajosi! Romania spune NU vaccinarii!
Raspunde

Ion

Acum 9 luni

Cata ignoranta! Te rog viziteaza o sectie de infectioase unde sunt tratati bolnavii de Covid si mai vorbeste dupa! ( retine! Nu am spus ATI). Indemni NU la vaccinare dar te-ai gandit ca astazi sunt ingropati oameni nevaccinati care au murit in chinuri de Covid? Nu se moare usor de Covid! Inainte sa indemni la NU mai gandeste o data!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus