Luni,
06.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Peste 400 de sibieni s-au vaccinat deja cu doza 3. Toți cu Pfizer

Peste 400 de sibieni s-au vaccinat deja cu doza 3. Toți cu Pfizer

427 de sibieni s-au vaccinat până acum cu doza de rapel-booster, în prima zi de când este posibilă administrarea celei de-a treia doze. 

"Administrarea dozei de rapel - booster a început și în județul Sibiu, fiind imunizate până la acest moment 427 de persoane cu doza 3, în integralitate cu serul produs de compania Pfizer BioNTech", se arată într-o informare transmisă marți de Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

Doza 3 este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe - persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare, cât și persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ, însă poate fi administrată și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Citește și Începe vaccinarea cu a treia doză. Direct, cu buletinul sau cu programare în platformă

Doza 3 se efectuează numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager (Pfizer&BioNTech sau Moderna), indiferent de schema inițială, recomandându-se ca persoanele vaccinate cu serul Pfizer&BioNTech sau Moderna să continue vaccinarea cu același produs, iar cele imunizate cu Astra Zeneca pot alege pentru doza 3 unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna.

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai 2021, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Persoanele care își doresc administrarea dozei de rapel (doza 3) se pot programa prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare sau se pot prezenta direct în centrele de vaccinare care imunizează cu serurile  produse de companiile Pfizer&BioNTech și Moderna.

Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate. 

Vizualizari: 795

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus