Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
2°C

Ministrul Sănătății: Vârful valului 4 va fi la mijlocul lui octombrie. Se va ajunge și la 20.000 de cazuri pe zi

Ministrul Sănătății: Vârful valului 4 va fi la mijlocul lui octombrie. Se va ajunge și la 20.000 de cazuri pe zi

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, miercuri seară, la Digi24, că România se va confrunta cu vârful valului 4 al pandemiei la mijlocul lunii octombrie, estimările fiind și pentru zile cu câte 20.000 de noi infectări cu Sars-CoV-2 pe zi în perioada 15-20 octombrie.

„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (de noi infectări pe zi – n.red.)”, a spus Cseke Attila, potrivit sursei citate.

Acesta a spus că va trebui făcută o analiză după ce trece această pandemie pentru a vedea cum a fost gestionată.

În ceea ce privește numărul actual de paturi destinate pacienților bolnavi de Covid, Cseke a precizat că „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă”. Totodată, ministrul interimar al Sănătății a declarat că Guvernul a alocat 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu tratamente împotriva Covid-19 şi pregătirea secțiilor de terapie intensivă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 1 an

Eu am estimat la 3.07 ca se ajunge la 9-10 la mie prin noiembrie, doamne ferește sa se întâmple asa. Asta pt ca una e sa ai 20mii in Romania pe zi, la o rata de vaccinare de sub 40%, adica vor fi ff multe decese, alta e sa ai infectari ale unor persoane deja vaccinate, ca in Israel, de care tot zic mulți aici, sau alte țări unde au peste 80% grad de vaccinare. Suntem in top la numarul de decese raportate la numarul de infectari. Mai pe românește, avem ff mulți morti la un numar nu f mare de infectari. Ca sa nu mai discutam ca deja nu mai avem paturi in judetul sibiu, ati-u e plin in toata țara. Dpmdv pentru nevaccinati in special, urmează o perioadă f dificila.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

sa-i izoleze de acum daca-i stiu asa bine :))
Raspunde

AndreiD

Acum 1 an

Specialistii astia de la noi, repeta doar ce le transmit alti mari specialisti de dincolo, care sunt in legatura directa cu Covidu' deci au informatii direct de la sursa. De aceea puteau spune cu exactitate, inca din Octombrie 2019 (vedeti Event 201), cum va fi cu infectarile, cum vor muri oamenii pe strada, cum nu vor avea capacitate spitalele, cum televiziunile vor prezenta spaima asta de pLandemie si cum anti-vaccinistii aia prosti, vor fi impotriva masurilor luate de partid, nepricepand ca partidul ia masurile din dragoste si pentru binele tutror oamenilor.
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

A vorbit Mafalda, ghicitoarea...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus