Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Noi restricții în Sibiu: mască obligatorie în piețe, târguri, autobuze, magazine și la locul de muncă

Noi restricții în Sibiu: mască obligatorie în piețe, târguri, autobuze, magazine și la locul de muncă

Având în vedere creșterea incidenței în județul Sibiu, autoritățile hotărăsc din nou obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile aglomerate, din piețe, târguri, autobuze și la locul de muncă. Măsura intră în vigoare de la noapte, 1 octombrie, de la ora 00.00.

"Având în vedere situația epidemiologică înregistrată la nivelul județului Sibiu și propunerile formulate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției astăzi, 30 Septembrie a.c. a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în care a fost adoptată Hotărârea nr. 65 privind aprobarea măsurilor suplimentare care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul județului Sibiu, prin care se instituie începând cu data de 01.10.2021 ora 00:00, obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art.13 și al art.71 alin.(2) din Legea nr.55/2020, cu modificările și completările ulterioare" transmit reprezentanții Instituției Prefectului printr-un comunicat de presă. 

Rata de incidență cumulată în județul Sibiu este de 2,60 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, iar în muncipiul Sibiu rata de infectare este de 4,53 la mie. 17 localități din județ au peste 2 la mie rată de infectare

Autoritățile reamintesc sibienilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este "adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea măsurilor de protecție precum și vaccinarea."

Citește textul Hotărârii nr. 65/30.09.2021

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

C. Tățean

Acum 2 luni

Veniți sâmbătă în Piața Transilvania - dar fără uniforme - și veți vedea că o mulțime de vânzători nu au mască sau nu o poartă corect. La fel și clienții. Și sunt destui care tușesc.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claradi

Acum 2 luni

Ieri în piață Cibin, vânzătorii aveau masca sub barba sau deloc. Și puțin cumpărătorii puțin o purtau sau nu era corect pusa.
Raspunde

AndreiD

Acum 2 luni

Ia uite unde erau TOVARASII. Da, turnatorilor. Asa ati crescut, ca niste buruieni, invatati sa umblati cu paratul. "Mama, Gigel zice ca sunt grasa si proasta" "Tata, Maria sta cu degetu'n nas" "Tovarasa, Florin nu si-a facut tema". Ca niste copii tampiti. Din voi va recruta sistemul viitoarele IUDE. Voi sunteti gunoiul NWO.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus