Joi,
26.05.2022
Acum
0°C

Sindicatul dascălilor sibieni: ”Guvernul trebuie să asigure teste non-invazive gratuite pentru toți elevii și angajații”

Sindicatul dascălilor sibieni: ”Guvernul trebuie să asigure teste non-invazive gratuite pentru toți elevii și angajații”

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu susține în totalitate punctul de vedere exprimat public de Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“, prin care se solicită Guvernului să introducă testarea obligatorie gratuită a elevilor și a angajaților din școli, în condițiile menținerii învățământului față în față și după trecerea de pragul de îmbolnăvire de 6 la mie.

„În condițiile în care se dorește continuarea învățământului cu prezență fizică, Guvernul trebuie să asigure teste non-invazive GRATUITE pentru toți elevii și angajații prezenți la nivel de unitate. În plus, trebuie sancționați cei care nu vor să respecte regulile. Nu putem să ne jucăm cu viețile elevilor și ale angajaților din învățământ!

Înțeleg importanța școlii cu prezență fizică și am susținut-o de fiecare dată, dar nu pot fi acord ca unitățile de învățământ să devină focare de infecție, doar pentru că există presiuni din unele zone ale societății. Înainte de a decupla scenariile de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate, Guvernul trebuie să trimită teste în toate unitățile de învățământ. Și alte state au menținut școlile deschise, însă în acestea testarea tuturor se face la 72 de ore.“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Sindicaliștii consideră că angajații din învățământ au dat dovadă de spirit civic, vaccinându-se într-un procent dublu față de cel național. La ora actuală, peste 60% dintre angajații din școli sunt vaccinați.

În ceea ce privește restul de 40%, unii au trecut prin boală, alții au contra-indicații, iar unii nu au fost convinși de eficiența vaccinului din cauza unei campanii de informare deficitare.

Reamintim că miercuri incidența în municipiul Sibiu a urcat la 4,47 la mie, fiind 761 de cazuri active.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 643

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Ova

Acum 7 luni

Pe principiul „În condițiile în care se dorește continuarea învățământului cu prezență fizică Guvernul trebuie să asigure teste non-invazive GRATUITE pentru toți elevii și angajații prezenți la nivel de unitate" , ar trebui si in economie, horeca, agricultura, transporturi, institutii publice, etc. Sunteti cam individualisti!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo

Acum 7 luni

Toti profesorii ar face bine sa se vaccineze si sa nu se mai ascunda dupa cires.Ce exemplu dau ei elevilor precum si restului populatiei?
Raspunde

Profu

Acum 7 luni

Nu ma obliga nimeni sa ma vaccinez! E cineva stapan pe corpul meu si eu u stiu?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 7 luni

Hai zău? Pentru angajați se asigură vaccin gratis
Raspunde

Profu

Acum 7 luni

Exact! Nu se ne vaccinam asa de-a surda...
Raspunde

Aci Duțu

Acum 7 luni

Atunci faceți teste pe banii voștri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus