Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Comunități în Muzeul ASTRA, ediția a V-a. Mâncăruri arhaice de toamnă din Șeica Mică

Comunități în Muzeul ASTRA, ediția a V-a. Mâncăruri arhaice de toamnă din Șeica Mică

În cadrul programului anual Comunități în Muzeul ASTRA, Muzeul ASTRA (re)aduce în atenția publicului, în acest sfârșit de săptămână, aspecte de viață și secvențe de gastronomie spectaculoase, specifice comunității din Șeica Mică. Asta va fi posibil printr-o serie de demonstrații gastronomice puse în scenă chiar de gospodari și gospodine din această comună sibiană. Ele vor avea loc sâmbătă, 2 octombrie,  la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

,,Atelierele de gastronomie tradițională vor aduce în prim plan practici culinare arhaice, realități etnografice și istorice despre hrana din Zona Târnavelor și vor ilustra prin intermediul resurselor de hrană și instrumentarului tradițional, modalități tezaurizate de pregătire a mâncărurilor, de prelucrare și păstrare a alimentelor, în circuitul gospodăriilor țărănești. Ele vor oferi, în același timp, exemple de bună practică utilizabile de către public, în perspectiva însușirii modalităților ecologice de gătire’’  a declarat Lucian Robu, directorul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.

Bucătăresele din Șeica Mică vor prepara mâncăruri tradiționale din zonă, cum sunt ciorba de varză cu carne de oaie Lușcoș și Lichiu cu prune. Servirea va începe cu ora 12 până la epuizarea porțiilor.

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus