Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Masca redevine obligatorie în aer liber, în Sibiu. Care sunt excepțiile

Masca redevine obligatorie în aer liber, în Sibiu. Care sunt excepțiile

Masca de protecţie redevine obligatorie în toate spaţiile publice deschise în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6 la mia de locuitori.

Obligativitatea purtării măştii în aceste locuri a fost reinstituită prin Ordinul comun semnat de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. Documentul se va publica astăzi în Monitorul Oficial al României.

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Potrivit datelor transmise miercuri de autorități, sub incidența acestei restricții intră municipiul Sibiu (7,32 la mie) și Bazna (6,47 la mie).

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, mai arată sursa citată.

În Sibiu, pînă în acest moment este valabilă o hotărâre a Prefecturii Sibiu de acum o săptămână, care instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber doar în spațiile aglomerate, cum sunt piețele sau târgurile. Această măsură este în vigoare din 1 octombrie.

Citește și Noi restricții în Sibiu: mască obligatorie în piețe, târguri, autobuze, magazine și la locul de muncă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Elzorab

Acum 1 an

Aberatiile continuă. Ma intreb pina cand? Care studiu sta la baza acestor decizii? Si mai spuneti ca nu e dictatura medicala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus