Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

VIDEO Salt uriaș - 8,25 incidența în orașul Sibiu. Prefect: deocamdată nu ne gândim la carantină

VIDEO Salt uriaș - 8,25 incidența în orașul Sibiu. Prefect: deocamdată nu ne gândim la carantină

Rata de incidență în municipiul Sibiu sare la 8,25, de la 7,81, cât se înregistra ieri, a anunțat vineri prefectul de Sibiu, Mircea Crețu. 

Asta este de părere că va mai dura aproximativ două sătămâni până când incidența va începe să scadă. În ceea ce privește impunerea unor restricțiii mai dure, Crețu spune că este carantina de noapte, pe tot parcursul săptămânii. Potrivit acestuia, încă nu se ia în considerare o carantină zonală.

"Sper ca în două saptămâni vom ajunge la maximul incidentei și incidența să înceapă să scadă. Asta depinde de foarte multe. În primul rând de vaccinare. Din câte se vede, cei vaccinați au probleme mai mici de sănătate decât cei nevaccinați. Pot să vă spun și din propria experiență, din familie, cineva foarte în vârstă vaccinat, care deși este pozitiv, nu a avut niciun simptom", a declarat prefectul.

Despre restricții 

"În Sibiu, din momentul în care se trece de 7,5 și asta s-a întâmplat ieri, se va trece, în max 48 de ore la acele masuri restrictive de noapte" spune Mircea Crețu, adăugând că autoritățile nu se gândesc încă la o carantină zonală a orașului Sibiu.

Citește și Noi restricții în Sibiu. Excepțiile și modelele de declarații

Cum poate fi impulsionată vaccinarea 

Doar printr-un apel la cetateni, crede prefectul. "Pentru că vaccinarea nu este obligatorie, fiecare, în conștiința lui, trebuie să decidă ce e mai bine pentru el. Eu chiar ieri m-am vaccinat cu al treilea vaccin și nu am murit, deși am avut COVID în noiembrie. Chiar în noiembrie, când unii mă acuză ca nu am luat măsurile care trebuiau atunci, eu de fapt am fost în concediu medical." 

Toate declarațiile în imaginile de mai jos:

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

EU

Acum 2 ani

Care este situatia cazurilor de COVID din scoli si gradinite?
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

Carantina zonala doar cand o sa vad ca orice localitate cu incidenta mai mare decat noi intra in carantina. Ca nu suntem cetateni de rang 2 sa fie macar pronuntate cuvintele carantina zonala la incidenta de 8 si ceva cand la Bucuresti e peste 12.
Raspunde

SibianSB pfc

Acum 2 ani

Deja e tarziu pentru inchiderea scolilor si carantinarea totala. Tot ce lipseste este sa mergem la nunta ( doar avem obligatie) , sa mergem la mall cu sotia ca vrea sa isi schimbe draperia in camera copiilor si seara sa iesim la restaurant ca de o luna nu am mai facut-o . Intrebare :dar nu e periculos? Raspuns : stiu eu ce fac...va doresc succes
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

stai linistit ca mall-ul era deschis si in carantina din noiembrie anul trecut, nu scapi.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus