Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Zero controale la stațiile GPL din Sibiu. Prefectul așteaptă un ordin de ministru

Zero controale la stațiile GPL din Sibiu. Prefectul așteaptă un ordin de ministru

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a confirmat marți dimineață că la Sibiu încă nu a fost demarat niciun control oficial la stațiile GPL.

Prefectul spune că așteaptă un ordin de ministru pentru a constitui o echipă mixtă de control și pentru a putea demara efectiv controalele.

Reamintim că în urma tragediei de la Crevedia premierul Marcel Ciolacu, a dispus, luni, începerea unui control la nivel național cu privire la „îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL”.

Intenția s-a blocat însă temporar în birocrație.

„Ca urmare a acestei decizii, vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, va semna un ordin prin care autorizează prefecții din fiecare județ al țării să constituie și să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanții instituțiilor menționate mai sus. Ministerul Afacerilor Interne va comunica periodic rezultatele acestui control și va pune la dispoziția organelor de cercetare penală orice dovezi legate de posibile ilegalități”, a informat Guvernul României.

Cine va face parte din echipele mixte de control:

- ISCIR și CNCIR pentru autorizarea și controlul instalațiilor sub presiune;

- ISU pentru siguranța în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operațiuni cu carburanți;

- ITM pentru respectarea obligațiilor privind contractele de muncă;

- Agenția Națională de Mediu pentru respectarea obligațiilor de mediu;

- Poliția pentru respectarea legislației privind ordinea și siguranța publică;

- ARR și ISCTR pentru autorizarea și controlul cisternelor de transport;

- ANAF și Vamă pentru respectarea obligațiilor de natură fiscală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2571

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 8 luni

Predoiule, Ciolacule, fa-te ca controlezi si amendezi drastic firmele ilegale PSD_PNL....Pai nu sunt nici 3 luni de la controlul statiilor GPL din tara efectuat in urma explozia statiei GPL din Bucuresti.

Raspunde

Un sibian

Acum 8 luni

fumigene marca PSD!!!

Raspunde

Marius

Acum 8 luni

E o statie chiar pe Strada Sibiului vizavi de Kaufland Selimbar la cativa metri de alte cladiri (una de birouri, una de blocuri). Si vine cisterna zilnic de cateva ori. Chiar e legal asa aproape ?

Raspunde

Emil

Acum 8 luni

In Romania lucrului bine facut, Da. Un localnic spunea ca GPL-ul inundase curtile oamenilor, degaja aburi ,, iesea fum din curte ca la nunta'' si a strigat ,,fugiti ca ardem'' dar n-au mai apucat sa fuga ca a facut explozie. Pisicherul Arafat trebuia intai sa evacueze oamenii din zona afectata si apoi sa treaca la salvarea bunurilor materiale ale firmei. N-are nici pregatire, nici vocabular si nici termeni de pompier. Papusarul bombelor cu ceas, Iamandi, il tine pentru clanta. Escrocul Iohannis declara ca de data asta nu are motiv sa ceara demisii deoarece s-a intervenit profesionist...Sunt si hoti, si ticalosi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus