Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Dr. Liliana Coldea a dat în judecata Spitalul CF Sibiu, nemulțumită de suspendarea concursului pentru postul de manager

Dr. Liliana Coldea a dat în judecata Spitalul CF Sibiu, nemulțumită de suspendarea concursului pentru postul de manager

După ce a dat în judecată Spitalul Clinic Județean Sibiu, medicul Liliana Coldea face aceeași mutare și cu Spitalul General Căi Ferate Sibiu.

Dosarul a fost înregistrat în 28 septembrie la Tribunalul Sibiu, cu ultimele modificări în 5 octombrie. Motivul pentru care dr. Coldea dă în judecată unitatea spitalicească este anularea concursului de manager al Spitalului CF din Sibiu.

Vă reamintim că, în data de 16 august, a fost anunțată anularea acestui concurs. Turnul Sfatului a trimis o solicitare către Ministerul Transporturilor pentru a afla motivul anulării, iar răspunsul a fost: „un viciu de procedură”, fără a fi date și alte detalii.

Horațiu Cojocaru, managerul Spitalului CF din Sibiu spune pentru Turnul Sfatului că s-a primit o citație prin care unitatea spitalicească este anunțată de existența unui proces pe rol și precizează faptul că, în vară, concursul pentru postul de manager a fost  organizat și gestionat de consiliul de administrație al spitalului.

În luna iulie a acestui an dr. Liliana Coldea a dat în judecată și Spitalul Județean, obiectul procesului fiind „litigii de muncă”.

Vă reamintim că medicul Liliana Coldea a fost manager al Spitalului Județean Sibiu în perioada 8 mai - 18 noiembrie 2020, când și-a dat demisia în urma mai multor scandaluri și după ce, Raluca Turcan, care la acea vreme ocupa funcția de vicepremier, i-a cerut public să facă acest lucru. După demisie s-a întors ca și cadru medical la Spitalul CFR, acolo unde fusese manager din anul 2015 și până în mai 2020. În luna mai a acestui an și-a depus din nou dosarul, alături de alte două candidate, pentru concursul de manager al Spitalului Județean. După susținerea proiectelor management, însă, toate cele trei candidate au fost respinse, inclusiv dr. Liana Coldea care a obținut la această probă, nota 6,04, insuficientă pentru ocuparea funcției pentru care a candidat.

În luna august a acestui an, Liliana Coldea își depune dosarul, alături de altă persoană pentru a candida la funcția de manager al Spitalului CF din Sibiu și după prima etapă a concursului rămâne singurul candidat.

În data de 16 august se anunță anularea concursului, iar Ministerul Transporturilor invocă „vicii de procedură”.

La conducerea spitalului rămâne managerul interimar Horațiu Cojocaru, până la organizarea unui nou concurs.

Medicul Liliana Coldea nu a răspuns la telefon pentru a oferi un punct de vedere.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Norm

Acum 1 an

Este clar ca bună ziua că această femeie a deranjat ciuma galbenă, s-a legat de achizitiile de la spitalul judetean din sibiu iar de acolo a plecat tavalugul PNL
Raspunde

Iarasi immortal joe?

Acum 1 an

In general capusele ce paraziteaza statul nu le lasa date dos de pe organismul ce-l paraziteaza decat cu forta.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus