Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Atenție! Carantină de noapte în Sibiu, pentru nevaccinați, pe tot parcursul săptămânii

Atenție! Carantină de noapte în Sibiu, pentru nevaccinați, pe tot parcursul săptămânii

Municipiul Sibiu intră de luni, 11 octombrie, sub incidența carantinei de noapte pentru persoanele nevaccinate, valabilă între orele 20 și 5 dimineața. 

Exceptați de la această măsură sunt cei vaccinați și cei trecuți prin boală. Cei nevaccinați nu mai au voie să iasă din casă, cu anumite excepții, care trebuie demonstrate printr-o adeverință de la angajator sau una pe proprie răspundere.

Descarcă de aici modelul de adeverință de angajator

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere

Potrivit datelor transmise duminică de autorități, incidența în municipiul Sibiu era ieri la 8,5 la mia de locuitori, cu 1447 de cazuri active.

Potrivit Hotărârii nr. 71 din 9 octombrie 2021 a Instituției Prefectului Sibiu, se instituie următoarele măsuri în localitățile cu incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori: 

1. Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00-5,00, cu
următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi
pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare
a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

2. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la pct.1 lit. a. persoanele sunt
obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa
eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

3. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la pct. 1 lit.b și d. persoanele sunt
obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

4. Declaraţia pe propria răspundere, prevăzută la pct.2 şi 3 trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data
naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi
semnătura.

5. Măsurile prevăzute la pct. 1 nu se mai aplică dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală
cu 7/1.000 de locuitori.

6. În condiţiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de luni până duminică în intervalul orar 5,00—22,00.

7. Prin excepţie de la prevederile pct. 6, în intervalul orar 22,00—5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

8. Măsurile instituite, nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARSCoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID19.

9. Măsurile instituite, nu se aplică persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin documente, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea acestora.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Elzorab

Acum 1 an

Discriminarea se aprofundeaza. Rusine incompetentilor care au luat astfel de decizii din lipsa de solutii .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

JFK

Acum 1 an

Care discriminare??? Ti-au oferit instrumentele prin care sa reduci raspandirea virusului,prin vaccinare,dar nu le-ati vrut,acum suportati consecintele!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Drg

Acum 1 an

Sigur o sa o si respecte cineva. Asa cum se respecta si obligativitatea prezentarii certificatului verde la restaurante,sali de sport(vezi R-Activ unde nevaccinatii merg intr-o veselie) sau obligativitatea purtarii mastii in spatiile inchise( vezi saloane de infrumusetare/hairstyling gen Reflexovital unde nici macar angajatii nu poarta masca,ce sa mai vorbim de clienti). Autoritatile dorm linistite. Probabil pentru simplul fapt ca nici ei nu se vaccineaza si nu tin cont de reguli. Bine ca italienii,francezii,portughezii sunt prosti ca se vaccineaza. Romanii sunt destepti si nu se vaccineaza.Mizeaza pe conditiile excelente din sistemul de sanatate...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Veriatris

Acum 1 an

Sunt tare curios cum o sa se respecte carantina de noapte,avand in vedere ca nici macar ziua nu se respecta regulile. Sunt "n" locatii care functioneaza bine-mersi fara sa verifice nici un fel de certificat verde(sali de sport,restaurante) si fara sa fie verificate de nimeni la randul lor. Autoritatile dorm linistite. Asta pentru ca avem conditii foarte bune in spitale. Nu e panica...
Raspunde

Stefi

Acum 1 an

DISCRIMINARE!!!!!!!! E împotriva constituției!!!
Raspunde

JFK

Acum 1 an

Ma lasi cu drepturile tale!!! De obligatii ca si cetatean nu ai auzit???
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

unde scrie, madam sosoaca?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus