Joi,
26.05.2022
Acum
0°C

S-a depășit recordul de paturi ocupate în spitale din valul 3. Scade numărul de cazuri

S-a depășit recordul de paturi ocupate în spitale din valul 3. Scade numărul de cazuri

Media pe șapte zile a cazurilor noi de Covid e în scădere, în ultimele zile. Au scăzut astăzi, pentru prima dată și numărul de cazuri active, în acest val patru, iar dacă mâine numărul de teste pozitive nu va trece de 150 se poate vorbi de o intrare pe platou a județului nostru.

Cu toate acestea, presiunea pe spitale se va menține și în zilele următoare. Secțiile ATI Covid din județ sunt în continuare pline, iar numărul de persoane spitalizate cu Covid a depășit recordul din valul trei. Maximul a fost atunci de 370 de persoane internate, astăzi sunt 373, iar în următoarele zile cu siguranță va mai crește.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 30.591, dintre care 82 persoane confirmate în ultimele 24 de ore. În cazul a trei persoane se poate vorbi de reinfectare cu acest virus.

Până la data curentă au fost vindecate 23.517de persoane, iar 1178 persoane au decedat. Cinci persoane au decedat în ultimele 24 de ore. Este vorba de doi bărbați și trei femei. Bărbații aveau 91, respectiv 74 de ani, iar femeile aveau vârsta de 85,61 și 71 de ani. Toți erau nevaccinați și internați în secția ATI Covid a Spitalului Clinic Județean Sibiu, cu excepția bărbatului de 91 de ani, care a decedat la secția ATI Covid a spitalului din Mediaș.

La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 590 de teste dintre care 104 RT-PCR și 486 teste rapide.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1177 persoane aflate în carantină și un număr de 1511 persoane în izolare.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus