Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Benzi desenate: noul Superman va fi bisexual

Benzi desenate: noul Superman va fi bisexual

Într-o revistă de benzi desenate care va fi lansată în noiembrie, noul Superman, fiul lui Clark Kent, se va îndrăgosti de un bărbat şi îşi va asuma ''identitatea'' de ''bisexual'', a anunţat luni compania DC Comics, o filială a Warner Bros., o nouă ilustrare a adaptării benzilor desenate americane la evoluţia obiceiurilor, relatează AFP, citat de Agerpres.

''Am spus întotdeauna că toată lumea are nevoie de eroi şi că are dreptul să se regăsească în aceşti eroi'', a explicat autorul de benzi desenate Tom Taylor, citat într-un comunicat însoţit de un desen al artistului John Timms, în care fiul lui Superman, Jon Kent, sărută un tânăr, un jurnalist pe nume Jay Nakamura.

Anunţul DC Comics este intitulat ''Jon Kent îşi găseşte identitatea (...) Noul Superman se identifică drept bisexual''.

Tom Taylor crede că ''simbolul lui Superman a reprezentat întotdeauna speranţa, adevărul şi dreptatea. Astăzi, acest simbol este ceva mai mult de atât (şi) mai mulţi oameni se pot regăsi în cel mai puternic supererou de benzi desenate''.

Într-un număr din august din ''Superman'', Jon Kent, fiul lui Clark Kent şi al jurnalistei Lois Lane, se împrieteneşte cu reporterul Jay Nakamura. În numărul ce va fi publicat pe 9 noiembrie în Statele Unite, această relaţie se va transforma într-o poveste romantică.

În această vară, zvonurile despre un ''Superman gay'' şi dezvăluirea ''identităţii'' sexuale a super-eroilor au făcut valuri în publicaţiile specializate şi pe paginile de internet ale fanilor.

Nu este prima dată când banda desenată americană îmbrăţişează diversitatea din societate - seria Aquaman a prezentat în această vară un super-erou de culoare şi gay, în timp ce în cea mai recentă ediţie a benzii desenate Batman, Robin s-a descris, de asemenea, ca fiind bisexual.

Pentru Ben Saunders, profesor şi specialist în studiul benzilor desenate şi a desenelor animate, vremurile sunt ''mai puţin încorsetate'' şi este ''un lucru foarte bun''.

''În consecinţă, cultura populară a integrat ceea ce unii cunoşteau de ceva vreme: supereroii au fost întotdeauna, potenţial, un pic ciudaţi'', a spus cercetătorul, potrivit sursei citate.

În această nouă serie, intitulată ''Superman: Son of Kal-El'', Jon Kent este un super-erou cu preocupări diferite de cele ale tatălui său - este profund implicat împotriva nedreptăţilor sociale, a schimbărilor climatice sau a crizei refugiaţilor.

 

Comentarii

3 comentarii

Adrian

Acum 3 luni

Atunci Spider-Man și Batman pot sa fie zoofili. Rămâne vreunu hetero? Barbie e mai nou obeza sau frustrata ca de ce e sau nu creata sau scunda și în principiu expune numai frustrări de tik tok. Toți super eroii ajung activiști sexuali, nu mai au nici un fel de altă misiune, și deci asta e mesajul lor. Către copii. Și asta cică e normal!
Raspunde

Gigi kent

Acum 3 luni

De la a fi tolerant, la a promova e o cale lunga si periculoasa... Stiu ca sunt multi "bisexuali" ajunsi in functii de conducere care incearca sa ne bage asta pe gat. Personal nu am nimic impotriva lor atata timp cat o fac cat mai discret in intimitatea lor. Americanii se cred ei cei mai buni dar nu reusesc sa opreasca atacurile cu arme de foc in licee... Cred ca sunt probleme mai mare in societatea noastra care trebuiesc promovate mai intai.
Raspunde

Marius

Acum 3 luni

Scoli de elita, profesori performanti, metode moderne de studiu, atunci de ce-i apuca depresia pe liceenii americani si trag cu pusca de parca ar trage dupa ciori? halal societate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus