Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Arafat: Trebuie oprit microfonul tuturor celor care le spun oamenilor să nu se vaccineze

Arafat: Trebuie oprit microfonul tuturor celor care le spun oamenilor să nu se vaccineze

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că "trebuie oprit microfonul" celor care dezinformează şi încurajează oamenii să nu se vaccineze.

El a fost prezent la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, unde a ajuns sâmbătă ajutorul oferit de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, constând în 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor COVID.

"Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile", a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

În opinia sa, "suntem la momentul în care să facem aşa". "Măcar două - trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat", a detaliat şeful DSU. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Contra

Acum 2 ani

Mai, du-te, mai doctorasule!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

ar trebui să li se ia și net-ul, și să li se dea peste gură, până nu mai pot vorbi
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Una e sa fi troll si alta e sa fi ticalos. Tu cred xa esti amândouă.
Raspunde

Un cititor

Acum 2 ani

Trebuie oprit microfonul celor care vor să oprească microfonul altora.
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

Daca vaccinarea nu e obligatorie , nu e interzis nici sa vorbesti impotriva ei, nu e nici o baza. Poate in tara lui de origine si in tara care i-a ocupat tara de origine, aici nu. Chiar daca ar fi obligatorie, ai voie sa vorbesti impotriva lucrurilor obligatorii (ca de aia nu mai avem serviciu militar obligatoriu, de exemplu. pentru ca s-a putut vorbi impotriva lui). Nu e Arafat detinatorul adevarului absolut.
Raspunde

Poplacean

Acum 2 ani

dreptul la opinie e scris in CONSTITUTIE,a taia microfonul cind cineva isi exprima opina e o chestie care ma duce cu gindul la nazism,stalinism,ceausism,ceva nu-i in regula
Raspunde

Emma

Acum 2 ani

"Medicul sibian stabilit în Suedia, Laura Ghibu, trage un semnal de alarmă asupra mentalității românilor, care n-au încredere în datele științifice atunci când vine vorba despre vaccinare. Ea spune că ceea ce se întâmplă în România n-are nicio explicație logică pentru un cercetător străin și foarte probabil România va deveni obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi și un nume. „Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea - din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. - ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată. Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat sâmbătă, la Digi24, medicul Laura Ghibu."
Raspunde

Cocosila

Acum 2 ani

Pentru un studiu de caz, va recomand eu sa il analizati pe Arafatul americanilor, vestitul Fauci (vai-mama-lui) si sa revedeti toate afirmatiile contradictorii facute de acest pseudo-specialist de la inceputul `pandemiei` si pana in prezent. Si tot spre edificarea dvs si a tuturor idiotilor utili din UE si alte/alti `purtatoare de lumina-intuneric` procedati la fel cu afirmatiile presedintelui Iohannis, penalului Citu, Cercel, Tataru si alte vedete autohtone. Si dupa aceea cautati-ma pe mine pentru explicatii logice!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus