Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Remedii naturiste pentru un corp sănătos

Remedii naturiste pentru un corp sănătos

Oamenii folosesc de mii de ani uleiuri naturale, frunze sau rădăcini ale plantelor pentru a se vindeca! Multe dintre ele au acțiuni antimicrobiene, antivirale care previn infecțiile și îmbolnăvirea. Ce este absolut miraculos despre aceste remedii este că le găsești de multe ori chiar la tine în casă!

IERBURI, RĂDĂCINI, EXTRACTE

Îți menționez în rândurile următoare câteva substanțe care ajută la reducerea bacteriilor și fungilor:

- Gelul de la aloe vera hidratează intens pielea și ajută în cazul arsurilor solare;

- Extractul de nuca neagră poate fi folosit pentru tratarea infecțiilor;

- Rădăcina de echinaceea poate să ne ajute în recuperarea în urma unei răceli;

- Usturoiul susține sănătatea inimii, ajută la reglarea tensiunii arteriale și reduce riscul altor boli;

- Rădăcina proaspătă de ghimbir se folosește cu succes în combaterea stărilor de greață, reducerea senzației de vomă și poate fi folosită și de către femeile însărcinate;

-Uleiul de arbore de ceai combate acneea și infecțiile;

Atenție - aceste remedii sunt puternice și pot interacționa cu anumite medicamente, de aceea recomand să vorbiți cu medicul dumneavoastră înainte de a adopta un tratament naturist! 

ULEIURILE ESENȚIALE

Cred că trăim perioada în care aceste uleiuri sunt foarte bine mediatizate! Ceea ce este foarte bine deoarece este dovedit științific că acționează antiviral, antimicrobian excelent! Sunt substanțe foarte concentrate, și se folosesc în cantități foarte mici! De regulă uleiurile esențiale se folosesc diluate într-un ulei de calitate, numit ulei purtător.

Cele mai uzuale uleiuri pe care ar fi recomandabil să le ai în “trusa” ta sunt uleiul de scorțișoară, cuișoare, eucalipt, usturoi, lavandă, lămâie, lime, ceapă, oregano, arbore de ceai, cimbru!

Atenție, aceste uleiuri susțin starea de sănătate, dar femeile însărcinate sau care alăptează este necesar să își consulte medicul înainte de a le încorpora în rutina lor!

Chiar dacă uleiurile funcționează foarte bine fiecare în parte, ele funcționează și mai bine când se fac mixuri din acestea. Mixurile se pot adăuga și în aromadifuzoare, pot fi amestecate într-un ulei de bază (acesta poate fi ulei de cocoș, ulei de măsline), pot fi adăugate în cadă sau putem face comprese cu ele. Atenție, din cauza faptului că sunt puternice, majoritatea uleiurilor esențiale trebuie diluate înainte de a fi aplicate pe piele!

 Hai să îți las mai jos câteva mixuri interesante!

1. Pentru un efect antimicrobian puternic -o picătură de ulei de arbore de ceai+o picătură ulei de cimbru +o picătură de ulei de eucalipt se pun pe o compresă umedă apoi pot fi aplicate pe piele.

2. Pentru recuperare în timpul unei răceli adaugă 2-3 picături ulei de lavandă într-un aromadifuzor!

3. Pentru un repelent natural împotriva insectelor amestecă în 120 ml ulei purtător, 15 picături citronella cu 15 picături de ulei de mentă și 15 picături de ulei de lămâie și eucalipt.

4. Pentru a decongestiona un nas înfundat pune pe un șervețel o picătură ulei de eucalipt și o picătură ulei de mentă apoi inspiră din acel șervețel.

ATENȚIE- uleiurile esențiale, ierburile, rădăcinile plantelor ne ajută în vindecare, dar nu vor lua locul unui stil de viață sănătos!

Dacă ne focusăm pe o dietă sănătoasă putem reduce episoadele de îmbolnăvire din viață noastră și într-adevăr oamenii care au un stil de viață sănătos se pot îmbolnăvi și ei, dar trec mult mai repede prin boli și mult mai ușor.

Îți las mai jos câteva lucruri pe care e bine să le eviți dacă dorești să treci la o dietă sănătoasă:

- Evită orice mâncare prăjită;

- Evită zahărul de orice fel, și aici menționez și siropul de arțar, siropul de orez, pasta de curmale, siropul de agave și lista mea ar putea continua;

- Evită consumul excesiv de carne roșie;

- Evită carbohidrații rafinați precum făina albă, zahărul;

- Consumă alcool cât mai rar cu putință.

Știu că e greu să vezi că ai atâtea interdicții, dar hai să vedem și partea plină a paharului...ce ai putea consuma?

- Fructe de pădure, lămâi și lime;

- Multe legume în special frunze verzi;

- Proteină de calitate sau din surse vegetale cum ar fi tofu, tempeh, boabe;

- Leguminoase și tot felul de boabe;

- Pește sălbatic, pui de casă;

- Supe și tocănițe făcute în casă;

- Pâine din sursă sigură și cât mai integrală;

- Nuci și semințe;

- Usturoi, ceapă și ciuperci;

- În cantități mici adaugă ulei de măsline, ulei de in și de cânepă.

Înainte să închei îți mai las mici tipsuri pentru a susține vindecarea naturală a corpului:

- Ai grijă de flora ta intestinală să fie în perfect echilibru.

- Încearcă mâncăruri diverse și stiluri variate de a mânca pentru a îți descoperi propriul stil!

- Fă exerciții fizice cu regularitate pentru a-ți îmbunătăți digestia și imunitatea!

- Când vă simțiți obosiți sau copleșiți optați pentru o perioadă de a mânca cât mai curat, renunțați pentru o perioadă determinată la “iritanții” din dietă și aduceți în centrul atenției alimente cu proprietăți detoxifiante precum verdețurile!

Spor la sănătate!  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Corina Macrea

de Corina Macrea

Health Coach

0741313451

corinamacrea.ro

 

Comentarii

2 comentarii

Janina

Acum 2 ani

Inainte sa urmez sfaturile doamnei Health Coach eram racit cate o saptamana intreaga. Dupa ce am probat 2-3 picături ulei de lavanda in aromadifuzor mi-a trecut rapid in doar 7 zile.
Raspunde

Pofticiosul

Acum 2 ani

Mens sana in corpore barosana!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus