Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Doi sportivi de la Puma Sibiu se pregătesc pentru competiții europene de Taekwon-do. „M-am îndrăgostit de acest sport, la opt ani”

Doi sportivi de la Puma Sibiu se pregătesc pentru competiții europene de Taekwon-do. „M-am îndrăgostit de acest sport, la opt ani”

David Mario și Vlad Văcariu, sportivi în cadrul clubului Puma Sibiu, sunt campioni la Taekwon-do, la competiții susținute la cel mai înalt nivel. Unul este neînvins, la nivel național, la proba de luptă, celălalt este campion european, la tull. Au în comun o pasiune pentru acest sport, care înflorește cu fiecare antrenament.

Mario David are 16 ani și este în clasa a 11-a, la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu. Practică Taekwon-do de la vârsta de opt ani și spune că tatăl său i-a făcut cunoștință cu acest sport datorită tatălui său. Vlad Văcariu are acum 18 ani și este în clasa a 12-a, la același liceu. A descoperit Taekwon-do la șapte ani și, deși joacă și baschet sau alte sporturi, tot acesta rămâne pe primul plan. Cei doi tineri se pregătesc acum pentru competiții la nivel european, de unde unul își dorește să se întoarcă cu prima medalie din carieră și celălalt vrea să își apere titlul dobândit anul trecut.

Cum ați descoperit această pasiune?

Mario David: De mic eram un copil activ și îmi plăceau activitățile fizice, dar tatăl meu m-a introdus în lumea sportului de contact. Am făcut un an de kickbox dar, fiind la o vârstă foarte fragedă, nu erau prea multe persoane de vârsta mea cu care să mă antrenez sau să concurez. În căutarea unui nou sport de contact, tata a zis să fac o artă marțială, taekwon-do. De atunci m-am îndrăgostit de acest sport.

Vlad Văcariu: Când eram mic eram un copil care nu stă într-un loc, mereu găseam ceva de făcut și părinții mei s-au hotărât să mă ducă la sport. Taekwon-do a fost primul sport pe care l-am făcut vreodată și mi-a plăcut atât de mult încât am rămas la el.

De ce taekwon-do și nu baschet sau fotbal?

M.D.: Îmi plac mai mult sporturile individuale. Toți băieții de la mine din clasă erau fani fotbal, dar eu am ales să fac un sport mai aparte.

V.V.: Taekwond-do fiind primul sport practicat de mine, nu mi-am mai dorit să aleg și un alt sport, deși îmi place să joc atât baschet cât și alte sporturi cu prietenii.

Unde vă aflați cum, ca nivel?

M.D.: Dețin titlul de campion național, fiind neînvins la proba de luptă încă de la 14 ani și anul acesta sper la un titlu european.

V.V.: În prezent sunt multiplu campion național și campion european la tull și sper ca anul acesta, la campionatul european, să îmi apăr titlul.

Ce puteți să-mi spuneți de lotul național și competițiile europene?

Pentru noi, lotul național nu este doar un lot și atât, a devenit o mare familie, una frumoasă, unde toată lumea trage și se antrenează intens, atmosfera este una de vis, iar campionatele europene sunt destul de grele, dar cu amintiri de neuitat.

Unde vă antrenați?

Ne antrenăm la cea mai frumoasă și complexă sală de taekwon-do din România. (n.red. Puma Sibiu)

E greu să participați la concursuri, financiar? Cine vă susține?

Părinții sunt cei care ne susțin mereu atât financiar, cât și moral.

Cum arată o zi de antrenamente? Cât de des vă antrenați?

În perioada competițiilor ne antrenăm în fiecare zi, duminica fiind zi de odihnă. În afara competițiilor, ne antrenăm de patru ori pe săptămână.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus