Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Campaniile de dezinsecție și deratizare sperie sibienii. ”Pentru ce se împrăștie acest gaz, care are un miros nespecificat, pe timpul nopții?”

Campaniile de dezinsecție și deratizare sperie sibienii. ”Pentru ce se împrăștie acest gaz, care are un miros nespecificat, pe timpul nopții?”

Mașinile societății DD CHIM SRL, care au început cea de-a patra campanie de dezinsecție la căpușe și a treia acțiune de deratizare pentru combaterea rozătoarelor, au speriat o parte din locuitorii municipiului care susțin că ceva li se ascunde.

Imagini cu mașina care împrăștie substanța chimică pe străzi au apărut pe Facebook, iar mai mulți se întreabă dacă nu cumva are legătură cu numărul mari de infecții cu noul coronavirus din ultimele săptămâni. ”Asta oare ce o mai fi?  Vara au avut “o scuza”: dezinsecția … dar acum?

Cât de penibili am ajuns …. Pentru ce se împrăștie acest gaz, care are un miros nespecificat, pe timpul nopții? Acesta este motivul adevărat pentru care se impun restricții de circulat pe strada într-un anumit interval de ore? Dacă nu vedeam cu ochii mei nu aveam dreptul sa fac aceste afirmații! ATENȚIE! In jurul orei 01:30 noaptea, doua  mașini “gălăgioase” se remarcă ieșind de pe străduțele dintre blocurile de pe Bulevardul Mihai Viteazu Sibiu pana pe strada principala, intersectând-se cu Piața Rahovei împrăștiind un gaz dens. Indivizii din acele mașini sunt foarte bine echipați: costum de protecție și  măști FFP 8, deci foarte bine protejați! Nu doresc sa fie făcută vreo aberație, însă .. acestui fapt datoram îmbolnăvirea a miilor de oameni ?

Sunt sau nu periculoase aceste substanțe împrăștiate in aer, intre orele in care de “regula” se iasă pe strada doar cu declarație pe propria răspundere ? Oare de unde or fi?”, se întreabă o sibiancă.

Deratizare cu Varat Block

Primăria Sibiu explică faptul că e vorba de campaniile de dezinsecție și deratizare. ”Este vorba de echipele care au participat la acțiunea de dezinsecție anunțată de Primăria Sibiu printr-un comunicat de presă emis în data de 18 octombrie”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Conform comunicatului, Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului, împreună cu firma contractată DD CHIM SRL, desfășoară în această săptămână ultimele campanii de dezinsecție și deratizare din acest an. Este vorba de cea de-a patra campanie de dezinsecție la căpușe și a treia acțiune de deratizare pentru combaterea rozătoarelor.

”Dezinsecția împotriva căpușelor este programată luni,18 octombrie și marți, 19 octombrie, iar deratizarea în perioada 20-21 octombrie. Substanța utilizată împotriva căpușelor, Deltatim Plus, este avizată de Ministerul Sănătății și va fi pulverizată în parcuri, spații verzi, în zonele de blocuri, pe malurile râurilor și pârâurilor, în spațiile verzi ale unităților de învățământ, în Cimitirul municipal și Grădina Zoologică. Recomandăm celor cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiilor să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat

În cazul deratizării va fi folosită substanța Varat Block și aceasta fiind avizată de Ministerul Sănătății, iar antidotul în caz de ingerare accidentală este Vitamina K1. Firma contractată va pune substanța în dispozitive speciale (tuburi de culoare neagră), marcate corespunzător, avertizând asupra pericolului de substanțe toxice din interior. Dispozitivele vor fi amplasate în parcuri, spații verzi, zone de blocuri, piețe, târguri, maluri de lac, terenuri ale instituțiilor, platforme și depozite de deșeuri, stații de transfer, sortare și alte instalații de tratare/ eliminare a deșeurilor.

Atenție! Substanța folosită pentru deratizare este nocivă pentru sănătatea oamenilor și a animalelor în caz de ingerare accidentală sau inhalare. Prin urmare, Primăria Sibiu adresează sibienilor rugămintea de a supraveghea îndeaproape copiii și animalele de casă, pentru a evita venirea lor în contact cu aceste substanțe”, se arată în comunicat.

Isterie națională

Același lucru s-a petrecut și în municipiul Brașov. O filmare cu o mașină care făcea dezinsecție în Brașov a creat isterie în mediul online, a relatat Digi24.

Sute de internauți s-au revoltat, cei mai mulți spunând că așa se „împrăștie COVID-ul”. Mai mult decât atât, unii dintre aceștia i-au îndemnat pe cei care sunt la fața locului să-l bată pe șofer până mărturisește că îmbolnăvește intenționat oamenii.

Filmarea a fost făcută în cartierul Stupini din Brașov și arată o mașină a primăriei care execută lucrări de deratizare, împrăștiind substanţe pe străzi. După ce a ajuns în mediul online, video-ul a devenit viral. Postarea a strâns peste 8.000 de distribuiri şi sute de comentarii în care oamenii sunt revoltaţi şi cred că acţiunea de dezinsecție va avea drept urmări îmbolnăvirea cu COVID sau chiar decesul.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Radu

Acum 1 lună

Mintea scurta a unora. Cat de penibil sunteți? Chiar frumos articol....
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

chestia asta se intampla de ani buni...pana acum n-a speriat pe nimeni??? ce ar trebui sa-i sperie cu adevarat pe sibieni este valoarea facturilor emise de societatea care presteaza acest serviciu!!!
Raspunde

Dezinfecția

Acum 1 lună

Gazul are un miros "nespecificat" ... :))) Sună periculos!
Raspunde

No name

Acum 1 lună

Capuse in octombrie? Si se da ban public pe chestia asta?
Raspunde

@ No Name

Acum 1 lună

Mai informează-te. Căpușele trăiesc toată iarna, nu hibernează.
Raspunde

Ok

Acum 1 lună

blocul oltenesc la datorie :)))
Raspunde

Elena

Acum 1 lună

Câteva sute de internauți si un email e cam puțin pentru asa articol. Spaima nejustificata si isteria fac parte din niște boli , nu ? Sunt atâtea subiecte de presa in Sibiu si nu le găsiți niciodată . Luați exemple de la ziare din alte orașe.Succes.
Raspunde

Leonard

Acum 1 lună

Această firmă aparține firmei din Oradea sau Soma ? De ce nu sesizați Garda de Mediu Domnilor care sau Domnule care ați publicat acest articol ? Este păcat că s-a ajuns aici! Păcat! Acest oraș a devenit bătaia de joc a unor grupuri de interese care din 2013 de la apariția Serialului de Televiziune Vikingii până la sfârșitul lui în 2020 se cred protagoniștii acestui serial , prăduind orașul de la un cap la altul. Aici nu sunt oltenii de vină. De vină sunt oamenii care ne conduc , oamenii din jurul PMS sau al Primarului acestui oraș , cei care se cred mai presus de lege.
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Mare ti-e gradina , Doamne!Bai conspirationistilor , nu va mai uitati in gura sosoacei ca va tampeste , voi aveti capul doar ca sa nu va ploua in gat???
Raspunde

Nik Davi

Acum 1 lună

Si eu sunt de acord cu ceea ce s-a scris pe Facebook. Am asistat si eu la o situatie in care doi locatari de-ai mei care au fost afectați de aceste gaze neidentificate. Locatarii fiind 2 țânțari, nu s-au simțit bine la cateva ore dupa ce firma DD CHIM a "împrăștiat" gaz neidentificat.
Raspunde

Birtu

Acum 1 lună

Oare cineva de la garda de mediu, ia niste mostre de gaz cind lucreaza firma respectiva sa verifice cu ce dau? La noi una este ce scriu pe contract ca folosesc si la urma folosesc alte substante ,mai ieftine si sigur mai toxice decat se specifica. Doar traim in Romania si asta e o practica curenta. Dar problema este ca persoanele se pot imbolnavii de la substantele care nu sint omologate dar le gasesti peste tot,doar vesticii nu raman cu ele pe stocuri ci le transfera in alte tari.
Raspunde

...

Acum 1 lună

Primăvara și vara de ce nu dați cu soluții anticapuse? Nu poți să ieși toată vara in parc de frica căpușelor și acum când vine iarna ai poate mâine-poimâine se pune zăpada vă treziți sa omorati căpușele. Poate e o chestie de economie și n-o înțeleg eu....acum când e mai putina verdeață nu mai e nevoie de atâta soluție / gaz....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus