Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Amenzi de 55.000 de lei în trei luni, pentru șoferii care au parcat ilegal pe locurile pentru persoane cu handicap

Amenzi de 55.000 de lei în trei luni, pentru șoferii care au parcat ilegal pe locurile pentru persoane cu handicap

Poliția Locală Sibiu a acordat 32 de amenzi, în perioada 1 iulie - 30 septembrie, șoferilor care au folosit locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap, fără să fi avut acest drept. De asemenea, echipajul de ridicări a intervenit la peste o mie de mașini parcate în locuri nepermise.

Autoritățile locale au continuat activitatea de ridicare a mașinilor care au oprit sau au staționat neregulamentar și în perioada iulie-septembrie 2021. În trimestrul III al acestui an au fost ridicate și transportate la locul de depozitare un număr de 658 de autovehicule, în alte 11 cazuri mașina fiind restituită la fața locului. În total, echipajul de ridicări auto a avut 1.107 intervenții, conform raportului emis de Serviciul Public de Poliție Locală al Municipiului Sibiu.

„În 658 de cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare, în 11 cazuri autoturismul a fost restituit la fața locului, utilizatorul autovehiculului fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare, în 179 situații utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la inițierea operațiunii de ridicare, acesta fiind sancționat contravențional fără măsura complementară de ridicare auto, în 244 cazuri autovehiculele au fost mutate pentru a permite executarea unor lucrări de utilitate publică, iar în 15 cazuri au fost ridicate autovehicule abandonate pe domeniul public”, se arată în raport.

Totodată, pentru nerespectarea prevederilor legii privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap au fost aplicate 32 sancțiuni în sumă de 55.000 de lei, persoanele sancționate încălcând prevederile prin parcarea mijloacelor de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, fără a deține sau fără a avea afișat la loc vizibil cardul-legitimație de parcare pentru persoane cu handicap.

1.404 sancțiuni contravenționale, însumând 490.100 de lei și 3.190 de puncte de penalizare, au fost aplicate șoferilor care nu au respectat semnificația indicatorului „oprirea interzisă”, pentru că au oprit în intersecții și în zona de preselecție, ori pentru că au oprit pe treceri de pietoni sau la mai puțin de 25 de metri înainte și după acestea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Nadia Licurici 10

Acum 2 ani

In sfarsit cineva face ceva cu toti babuinii astia care parcheaza pe locurile de handicapati ! PARCA E IREAL !!! Chiar se intampla !!! Ati putea sa-i ridicati si pe aia cu avariile si parcati pe trotuare si spatii verzi, chiar si pe dupa blocuri... ca fac prapad, prin multe zone. Locurile verzi si trotuarele sunt locuri de parcare pentru multi nesimtiti.
Raspunde

Dragos

Acum 2 ani

2 soluții foarte simple: 1) cumpărarea a încă câteva automacarale, care sa circule non-stop prin oraș și sa ridice rapid mașinile parcate neregulamentar; 2) dotarea poliției locale cu dispozitive mobile de emitere a amenzilor pt parcare neregulamentara. Nu cred ca cineva își va permite sa parcheze aiurea, dacă găsește de fiecare data câte o amenda lipita de parbriz…
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus