Vineri,
19.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Maraton de vaccinare cu Pfizer și Johnson&Johnson, la Sala Thalia

Maraton de vaccinare cu Pfizer și Johnson&Johnson, la Sala Thalia

Un nou maraton de vaccinare fără programare va avea loc în acest weekend, la centrul temporar găzduit de Filarmonica de Stat Sibiu. Persoanele care doresc să se vaccineze cu doza 1, 2 sau 3 de Pfizer sau cu doză unică de Johnson&Johnson o pot face, fără programare, în zilele de 30-31 octombrie, în intervalul 9-21. În ultimele zile, în Sibiu, s-a constatat o creștere considerabilă a numărului de persoane care se vaccinează, acest lucru fiind vizibil în cozile care s-au format la centrele de vaccinare din oraș.

Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Spitalul General CF Sibiu și cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sibiu și al Universității „Lucian Blaga” Sibiu organizează Maratonul Vaccinării în weekend-ul 30-31 octombrie 2021, în intervalul orar 09:00-21:00, la Sala Thalia din Sibiu, cu acces din parcarea de pe bulevardul Corneliu Coposu. Cele trei spitale și Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu vor mobiliza un număr de 16 medici, 32 asistenți, 32 registratori și 40 voluntari, astfel încât totul să se desfășoare fără dificultăți.

Patru fluxuri de vaccinare Pfizer și Johnson & Johnson vor fi puse la dispoziția doritorilor, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

„Consiliul Județean Sibiu continuă să promoveze campania de vaccinare începută în primăvara acestui an. Organizăm acum un al doilea maraton de vaccinare, astfel că doresc să mulțumesc tuturor liderilor de instituții locale din Sibiu și tuturor cadrelor medicale care ni s-au alăturat și oferă din timpul lor pentru a sprijini eforturile de revenire la normalitate. Numai împreună putem să ne întoarcem la o viață normală cât mai curând!” – a declarat Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu, într-un comunicat de presă.

Doza de rapel în cazul vaccinului Pfizer va fi efectuată în weekend-ul 20-21 noiembrie 2021, în intervalul orar 09:00-21:00, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu, la Sala Thalia.

„Pentru a putea depăși valul 4 al pandemiei de Covid-19 este necesar ca oamenii să se vaccineze! Prin vaccinare, sistemul medical trece, de la o luptă în defensivă, la o adevărată ofensivă împotriva virusului SARS-CoV-2 care, de aproape doi ani, ne afectează viața. O ofensivă care ne va ajuta să limităm numărul de îmbolnăviri grave, să scădem presiunea de pe sistemul medical, să salvăm vieți și să tratăm pacienții care suferă de alte afecțiuni. Mai mult, trebuie să înțelegem că vaccinarea este un act cu dublu sens: pe de-o parte protecția personală individuală, iar pe de alta un act altruist prin care protejăm comunitatea și creăm condițiile revenirii, treptat, la viața normală pe care o dorim cu toții. Vaccinați-vă! "a declarat Dr. Daniel Chelcea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

„Efort comun de asigurare a sănătății sibienilor”

Alina Graur, Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, spune că vor participa 20 de cadre medicale și că speră ca oamenii să răspundă pozitiv invitației.

„În cadrul Maratonului de Vaccinare, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu asigură un flux de imunizare împotriva Covid-19, participând cu aproximativ 20 de cadre medicale. Astfel, atât sâmbătă, cât și duminică, asistente, medici, medici rezidenți și registratori medicali vor activa ca voluntari în acest efort comun de asigurare a sănătății sibienilor, desfășurat la nivel județean. Sperăm ca un număr cât mai mare de persoane să răspundă în mod pozitiv invitației noastre, pentru a face astfel împreună un pas în plus în învingerea pandemiei”, a declarat Alina Graur, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, spital-suport Covid-19.

Lucian Blăguțiu, directorul DSP Sibiu, spunea săptămâna trecută că această creștere este vizibilă în dozele noi de vaccin care trebuie comandate. „Pe mine mă bucură enorm că a crescut numărul persoanelor care se vaccinează cu prima doză, este un lucru bun că oamenii au înțeles că este important să se vaccineze. Preconizam la începutul săptămânii numărul de doze de vaccin care să fie administrat până la finalul săptămânii viitoare dar deja trebuie să fac o comandă pentru noi doze”, a declarat acesta pentru Turnul Sfatului.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 3.074 persoane împotriva Covid-19, dintre care 2.039 cu doza I, 289 cu doza II și 746 cu doza III, fiind administrate 894 doze de vaccin Johnson&Johnson, 40 doze de vaccin Moderna, 1 doză de vaccin AstraZeneca și 2.139 doze vaccin Pfizer.

Citește și  Cozi la centrele de vaccinare din Sibiu. „Mă vaccinez din cauza restricțiilor”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1005

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Obligatie

Acum 9 luni

"Persoanele care doresc să se vaccineze"... nu mai e din pura convingere! Va rog schimbati textul din articol: "Persoanele care SUNT OBLIGATE să se vaccineze"!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus