Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
15°C

A curs apă cu miros ”de chimicale” la robinetele din Fântânele. Apă Canal asigură că acum totul se încadrează în limite

A curs apă cu miros ”de chimicale” la robinetele din Fântânele. Apă Canal asigură că acum totul se încadrează în limite

După o zi în care a fost sistată furnizare apei, la robinetele locuitorilor din Fântânele a început să curgă o apă tulbure, care avea un miros ciudat, arată un cititor al Turnul Sfatului. Conducerea Apă Canal arată că testele efectuate în cursul zilei de marți indică faptul că apa a revenit la parametri celei potabile.

Apa a început să curgă având o culoare ciudată și un miros dificil de identificat în cursul serii de sâmbătă, 30 octombrie. ”Era în jur de 22:30 când a început să curgă iar apa, după o întrerupere. Era apă tulbure și avea un miros, nici nu știu, unor chimicale. Nu cred că era clor. Nu numai la mine s-a întâmplat, deoarece de la vecinii din împrejurimi am înțeles că tot satul a avut aceeași problemă. Nu se poate așa ceva, nu cred că apa mai este potabilă. Noi mai bem apă de la izvoare, nu de la robinet. E cam bătaie de joc, reprezentanții Apă-Canal din Săliște nu cred că își prea fac bine treaba”, a sesizat un cititor al Turnul Sfatului, care a și transmis fotografii care să ilustreze situația.

Potrivit lui, apa tulbure și cu miros a curs la robinete din Fântânele (orașul Săliște) de sâmbătă seara și până a doua zi dimineața. ”Duminica dimineața încă mai curgea apa aceea tulbure. După aceea cred că au intervenit. Eu am făcut sesizare la dispeceratul din Sibiu, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns”.

Directorul general al SC Apă Canal SA, Vasile Maier Bondrea, spune că întreruperea furnizării a fost generată de o defecțiune. ”A fost o defecțiune în sistem în cursul zilei de sâmbătă, dar nu îmi explic această culoare a apei. Acolo este furnizată apă din puț forat la mare adâncime, apă care este tratată doar cu clor. Este posibil ca apa, în amestec cu aer, să fi generat acest aspect de «clăbuci»”, a arătat directorul general al societății.

În cursul zilei de marți, calitatea apei furnizată în rețeaua din Fântânele a fost verificată în laboratoarele companiei. ”Apa este potabilă și se încadrează foarte bine în normele legale”, a transmis directorul general al Apă Canal SA, alături de rezultatele buletinului de analiză.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1739

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Aia nu e apa!

Acum 2 ani

Prostovanilor, ala e laptele promis de Barna. Mai asteptati putin si maine va curge mierea lui Ciolos. USR-isti idioti!
Raspunde

AndreiD

Acum 2 ani

Asta este comentariul saptamanii :))) Felicitari, domnule, oricine-ai fi.
Raspunde

Salistean

Acum 2 ani

Cred ca Maier ne ia de prosti: cum se poate ca apa sa faca clabuci cu aer? Poate in capul sau! Pe aia de la Apa Canal nu ii controleaza nimeni? Ce meserie are Maier de debiteaza astfel de prostii? Domnu Racuciu de ce nu interveniti ca astia de ne dau chimicale pe teava si ne mai pun sa le si platim !?!?
Raspunde

Desteptule!

Acum 2 ani

Te-ai repezit ca gaina la muci. Daca iti montezi o sita de-aia mica la gura robinetului si ai presiune pe conducta, jetul de apa devine alb si chiar are aspect de clabuci, cu bule mici, cand bagi mana sub el. Tocmai ala e si scopul acelei site/filtru sa reduca debitul de apa amestecand apa cu aerul . Maier a declarat foarte clar ca e vb de un efect optic, "acest aspect de «clăbuci»”. Numai tu ai inteles ca apa face clabuci. si ca "astia ne dau chimicale pe teava". Dupa cum si ce scrii cred ca tu in viata ta n-ai avut apa la robinet, ci numai la galeata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus