Luni,
24.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Eric Adams, fost ofiţer de poliţie, a fost ales primar al New York-ului

Eric Adams, fost ofiţer de poliţie, a fost ales primar al New York-ului

Eric Adams, un afro-american, fost ofiţer de poliţie şi sindicalist antirasist, a fost ales primar al New York-ului, au informat marţi seară canalele americane de televiziune CBS şi NBC, pe baza rezultatelor preliminare, relatează miercuri AFP, citat de Agerpres.

Alesul democrat, în vârstă de 61 de ani, l-a învins pe rivalul său republican Curtis Sliwa, în vârstă de 67 de ani, aşa cum era de aşteptat, potrivit primelor rezultate difuzate de biroul electoral al oraşului. Eric Adams a obţinut 70% din voturi faţă de aproximativ 23% cât a întrunit Sliwa, într-un oraş în care inegalităţile economice şi sociale dintre diferitele comunităţi sunt extrem de marcate.

Eric Adams devine al doilea primar de culoare din istoria capitalei economice şi culturale americane. Devenit poliţist în anii 1980, într-o perioadă în care New York-ul era cunoscut ca fiind un loc periculos, el s-a dedicat meseriei timp de 22 de ani, ajungând la gradul de căpitan. În 1995, Eric Adams a fondat un sindicat care luptă împotriva rasismului.

Primăria New York-ului administrează cel mai important buget municipal din SUA - 98,7 miliarde de dolari pentru anul financiar 2021-2022 - consacrat în parte ieşirii din criza sanitară.

foto The Guardian

Comentarii

2 comentarii

Cosmin Codru

Acum 2 luni

Pai asa se duce de rapa SUA si tot vestul....transformandu-se in Africa. Felicitari, globalismului, militant, sectant... LGBT, africanizare, arabizare, numa bunataturi.
Raspunde

Corbul

Acum 2 luni

Păi așa rămâne România la fel ca până acum... fiindcă domnul Codru a beneficiat de un sistem de educație creat în defavoarea lui, ajungând așa cum vedeți în comentariul său, plin de prejudecăți. Felicitări politicienilor noștri, miniștrilor educației ce s-au perindat pe funcție și profesorilor ce n-au făcut suficient pentru el.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus